Inițializează o căutare

SAMGPL

Furt în cadrul Poliţiei Ţăndărei! Unei poliţiste i-a fost furată staţia din fişet

   


De câteva zile, la Serviciul de Informaţii şi Protecţie Internă Ialomiţa „a băgat marfă“ de calitate şi chiar „olografă“. Dosarul intrat în posesia ochilor albaştri se referă la un furt petrecut în perioada 25 ianuarie – 6 februarie a.c. în interiorul Poliţiei Ţăndărei. Pentru că speţa este penibilă pentru şefii instituţiei ţăndărene, se încearcă muşamalizarea ei şi să se creeze o diversiune.

Dacă până acum renumitul oraş era cunoscut în lumea largă pentru furturile comise de grupările de interlopi, de data asta şi oamenii legii au preluat din obiceiurile hoţilor.

Astfel, zilele trecute, o poliţistă a sesizat faptul că pe data de 6 februarie a.c. şi-a găsit fişetul spart, iar din interior lipsea staţia de emisie-recepţie. Fişetul era, de obicei, asigurat cu un lacăt clasic pe care pe data de 6 februarie l-a găsit descuiat. Semn că cineva folosise nişte chei potrivite, de la un lacăt identic, a descuiat fişetul şi a luat staţia.

Imediat, poliţista căreia i-a fost spart fişetul a sesizat conducerea unităţii despre furt, iar colegii de la Slobozia au venit pentru a derula o cercetare la faţa locului. Concomitent, colegii din cadrul Poliţiei Ţăndărei au început să caute staţia prin sediu. În tot acest timp, dându-şi seama  de penibilul situaţiei, conducerea Poliţiei Ţăndărei a încercat să muşamalizeze furtul. Mai întâi au acuzat-o pe poliţistă că a pierdut staţia şi că prin acuzaţia de furt încearcă, de fapt, să scape de răspundere. Ulterior, aceeaşi şefi au trecut la ameninţări în încercarea de a o intimida pentru a-şi retrage plângerea. În zadar, poliţista şi-a menţinut-o, dar şefii au schimbat strategia în sensul că au instigat alţi agenţi să declare că staţia a fost pierdută.

Deşi s-a desfăşurat o cercetare la faţa locului, deşi câţiva poliţişti au început să o caute prin sediu, staţia a fost găsită pe fişetul spart, deasupra. Evident, a fost o manevră prin care s-a încercat să se dea impresia că ar fi fost uitată pe fişet. Culmea, a fost găsită de un poliţist după ce adjuncta Poliţiei Ţăndărei, Valentina Catrinescu, a venit val-vârtej în sediu, iar poliţista-victimă plecase în patrulă. Într-adevăr, staţia „găsită“ pe fişet aparţine poliţistei care a sesizat furtul, însă era distrusă. Unul dintre butoane îi fusese smuls.

 Două precedente din care nu au învăţat nimic

 Furtul staţiei sesizat zilele trecute nu este singurul moment jenant, care adaugă o nouă pată pe imaginea Poliţiei Ţăndărei. În cursul anului 2017, un cetăţean din Ţăndărei, care găsise un telefon prin oraş, a mers la poliţie ca să-l predea în caz că îl va revendica cineva. După un timp, persoana care a găsit telefonul alături de femeia care îl pierduse, au mers împreună la poliţie ca să-l recupereze. Când au ajuns acolo, surpriză! Poliţistul care îl primise luase telefonul acasă. Astfel, gestul responsabil făcut de cetăţeanul care găsise telefonul fusese umbrit de cel care trebuia să fie omul legii şi care îşi însuşise telefonul.

Al doilea precedent pe care îl invocăm este pentru adjuncta Poliţiei Ţăndărei, Valentina Catrinescu. Fix în 2017, în aceeaşi perioadă în care avusese loc incidentul cu telefonul găsit-furat, soţul adjunctei, Nicolae Catrinescu, fusese condamnat la 5 ani şi 8 luni de închisoare pentru luare de mită. Doamna adjunct nu a înţeles nimic din acea păţanie, iar acum, cu furtul staţiei poliţistei Mariana Frangu (foto), ar face orice numai să nu se ajungă la tragerea la răspundere a vinovatului. Referitor la ofiţerul de serviciu al Poliţiei Ţăndărei, Gigi Banu, acesta ar putea se ofere detalii despre cele două momente jenante pentru instituţia pe care o reprezintă. Ar putea să-şi aleagă şi calitatea în care oferă amănuntele....

Cristian Filip



Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare