Inițializează o căutare

SAMGPL

Unul dintre cei mai mari exportatori de taurine, plângere penală şi faliment

   

 

Un afacerist sirian, stabilit la Ograda, unde a înfiinţat una dintre cele mai mari ferme de taurine din România, a început să aibă probleme financiare şi penale de vreo doi ani de zile. Este vorba despre Mohammad Alabdi, un inginer zootehnist stabilit în judeţul nostru, care a fondat firma Gellaan Impex în 2000. Firma sa, cu sediul social în Ograda, a avut în 2015 cele mai bune rezultate financiare. La o cifră de afaceri de 38 de milioane de lei, adică 8,45 milioane de euro, profitul fusese de 2,17 milioane de lei. Ambele rezultate financiare erau bazate aproape exclusiv pe exportul de oi şi tauri de carne. La ferma de lângă Ţăndărei, Alabdi se ocupa de îngrăşarea animalelor şi pregătirea lor pentru export în Orientul Mijlociu şi Africa de Nord. Gellaan Impex devenise unul dintre primii zece exportatori ai României, cu o cotă de 5,5% din exportul de animale vii al ţării.

Totul a mers foarte bine pentru firma sirianului până în 2018, când cifra de afaceri a ajuns la 6 milioane de lei, iar pierderea a fost de 1,24 milioane de lei. Tot atunci, un control al ANAF s-a lăsat cu sume imputate şi cu o plângere penală făcută lui Alabdi. Plângerea a fost clasată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Ialomiţa, în schimb raportul de control fiscal a rămas definitiv. Anul următor, în 2019, o societate de avocaţi din Bucureşti, SCP Ionescu şi Sava, a cerut falimentul firmei lui Alabdi. Pe data de 27 noiembrie 2020, Tribunalul Ialomiţa a admis cererea firmei de avocatură şi a declarat falimentul societăţii Gellaan. În decembrie 2020, Alabdi a contestat decizia de intrare în faliment la Curtea de Apel, care a stabilit primul termen de judecată pe data de 3 martie a.c..

 Faliment după achiziţia unui mall cu 15 milioane de euro

 Înainte să aibă probleme, în ianuarie 2017, ferma de taurine de la Ograda a cumpărat mall-ul Armonia din Brăila. Alabdi văzuse achiziţia ca pe o oportunitate şi a fost acoperită parţial cu credite. Suma cu care sirianul a cumpărat galeriile comerciale din judeţul vecin a fost de 15 milioane de euro. În aprilie 2017, afaceristul ialomiţean de origine siriană, Mohammad Alabdi, a vândut mallul Armonia Brăila, la mai puţin de două luni de la achiziţie. Noul proprietar a devenit un producător chinez de corpuri de iluminat. Cu banii obţinuţi din tranzacţie, Mohammad Alabdi promitea să îşi modernizeze ferma de taurine din Ialomiţa. Iată, după doar doi ani de la tranzacţie, Gellan a intrat în faliment în urma unui litigiu, culmea, cu o societate de avocatură. Între timp, Administraţia Judeţeană a Finanţelor Ialomiţa i-a făcut lui Alabdi şi a doua plângere penală. Şi aceasta a fost clasată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Ialomiţa, însă AJFP Ialomiţa a formulat deja o plângere împotriva soluţiei procurorului.

Elena Georgescu 



Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare