Inițializează o căutare

SAMGPL

Poliţiştii ialomiţeni, pe urmele unei reţele de trafic internaţional de maşini furate

 


În urmă cu două săptămâni, poliţiştii din cadrul IPJ Ialomiţa au ridicat de pe raza judeţului o maşină de lux, aflată în trafic, pentru care exista o alertă de furt introdusă de autorităţile din Germania. Este vorba despre un Mercedes G63 AMG, autoturism care face parte dintr-un lot furate de o reţea de infractori români în care un rol important îl are un afacerist din Constanţa. Este vorba despre controversatul Daniel Rafte, cel care conducea Mercedesul G63 AMG pe care l-au confiscat poliţiştii ialomiţeni. Valoarea maşinii de 600 cai putere este de 200.000 euro, iar în data de 29 decembrie 2020, de la Rafte fusese confiscat şi un Lamborghini.

 Grupare specializată în furturi de maşini de lux, vehiculele ascunse într-un garaj din Constanţa

 Potrivit unor surse, Rafte ar face parte dintr-o grupare care se ocupă de furtul de vehicule de lux. Autoturismele furate le-ar ascunde într-un garaj din Constanţa, imobil în care locuiesc părinţii lui. Potrivit surselor noastre, maşinile sunt introduse în ţară ascunse în semiremorci frigorifice ca să nu fie găsite prin GPS.

Revenind la autoturismul săltat de poliţiştii din Ialomiţa, oamenii legii au confirmat desfăşurarea acţiunii, precizând că procurorii ialomiţeni fac cercetări în acest caz.

Afaceristul Daniel Rafte, naşul vedetei Adelina Pestriţu, este şi dezvoltator imobiliar, dar ar deţine şi un parc auto în Constanţa. Însă, nu prin afacerile curate s-a remarcat în Constanţa, ci prin cele derulate pe lângă lege.

Problema penală în care este implicat cu aceste autoturisme de lux nu este singura pe care o are. În vara anului 2020, Rafte s-a ales cu un dosar penal instrumentat de Parchetul Judecătoriei Constanţa, pe motiv că a continuat executarea unor lucrări după dispunerea sistării acestora de către organele de control, fiind cercetat pentru infracţiuni la alte legi speciale. La începutul lunii noiembrie s-a ales cu dosar penal după ce a fost implicat într-un scandal în Tomis Nord. Acesta a fost acuzat de către un bărbat că l-ar fi bătut în timp ce se afla în autoturismul său care era staţionat.

Elena Georgescu



Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare