Inițializează o căutare

SAMGPL

Marian Ţolea, viceprimarul comunei Ciochina: „Primăria nu este SRL-ul primarului”

 

 

Ajuns viceprimar după ce a pierdut lupta pentru funcţia de primar al comunei Ciochina, Marian Ţolea s-a trezit în situaţia ingrată de a fi dat afară, la propriu, din clădirea primăriei din localitate.

La originea gestului edilului-şef pare să se fi aflat supărarea provocată de faptul că Ţolea s-ar fi numărat printre contestatarii ideii de alegere a Nicoletei Fotache în funcţia de viceprimar. Şi, bonus, faptul că a contestat şi decizia de numire a acesteia în funcţia de administrator public: „Domnul primar a decis, după patru ani în care postul a fost vacant şi comuna nu a avut nevoie de un administrator public, să reactiveze funcţia. Şi, odată cu asta, şi transformarea biroului viceprimarului în birou pentru administratorul public. Iar mie mi-a dat un birou în afara clădirii, într-o anexă de lângă bucătăria în care angajaţii Primăriei servesc masa şi îşi pregătesc cafelele. Şi, ca să fie sigur că are control total, în cameră cu mine a fost mutat şi un funcţionar public apropiat lui, care are rolul de a asculta ce vorbesc şi de a raporta mai departe....”, ne-a relatat Ţolea.

Viceprimarul a refuzat constant să-şi ia în primire „biroul” rezervat astfel că s-a văzut nevoit să acorde audienţele celor care i le-au solicitat... pe holul Primăriei.

Iar acesta nu a fost decât începutul batjocurii la care a fost supus tânărul „vice” de la Ciochina de cel căruia fie şi numai vârsta ar fi trebuit să-i confere atributul înţelepciunii...

Odată întocmită fişa postului, Ţolea s-a trezit că are de dus la îndeplinire sarcini care, în mod normal, numai în responsabilitatea viceprimarului nu cad: „Vă citesc chiar din dispoziţia cu delegarea atribuţiilor în care scrie că va trebui să asigur întreţinerea drumurilor publice şi instalarea semnelor de circulaţie. Deci, dacă nu sunt bani prevăzuţi în buget, vin eu cu bani de acasă? În plus, în opinia domnului primar va trebui să verific şi igiena şi salubritatea localurilor publice ca şi respectarea termenului de garanţie pentru produsele din magazine ca inspectorii DSP şi OPC...”, ne-a povestit, cu amărăciune în voce, cel mai oprimat dintre viceprimarii din judeţ.

Pentru completarea tabloului grotesc în care Câmpulungeanu a înţeles să-şi impună autoritatea asupra mai tânărului său coleg de administraţie, mai trebuie menţionat că Ţolea nu are voie să „părăsească incinta” decât cu aprobarea primarului, secretarului sau administratorului public. Deşi, într-o lume normală, viceprimarul nu se subordonează în nici o situaţie ultimilor doi menţionaţi...

Marian Ţolea afirmă că şi-ar dori ca aspecte precum cele care îl privesc direct şi personal, dar şi cele care ţin de modul în care înţelege primarul să conducă lucrurile în Primărie să se schimbe: „Nu poţi să mergi cu maşina din dotarea instituţiei fără ITP, cu tractorul fără tracţiune pe faţă şi fără un geam, înlocuit cu un sac din rafie. Şi nici nu poţi să faci parc de 100.000 de euro la Borduşelu. E ca o ciocolată pe care i-o arăţi unui copil care merge prin noroi...”, acuză tânărul viceprimar USR.

Ţolea afirmă că, dacă situaţia în care a fost plasat de atitudinea de vătaf a lui Câmpulungeanu se va perpetua, îşi va căuta dreptatea la Prefectură şi, mai apoi, dacă va fi cazul, în instanţă.

De menţionat că, în registrul cu care ne-a obişnuit în ultima perioadă, edilul-vătaf nu a răspuns apelului nostru pentru a lămuri situaţia...

Robert-Viorel Dincă



Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare