Inițializează o căutare

SAMGPL

Găsit incompatibil, fostul primar al comunei Maia a pierdut definitiv procesul cu ANI

 

 

După ce a pierdut alegerile locale din acest an, Marian Zamfir, fostul primar al comunei Maia, a pierdut definitiv şi procesul cu Agenţia Naţională de Integritate. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a pronunţat definitiv în procesul dintre Zamfir şi ANI, miercuri, 2 decembrie, la capătul a peste 4 ani de procese.

Reamintim că în data de 27 mai 2016, cu puţin timp înainte de alegerile locale din acel an, ANI a dat publicităţii un comunicat de presă care conţinea numele mai multor aleşi locali aflaţi în conflict cu integritatea. Printre aceştia s-a aflat şi Marian Zamfir, primar în funcţie al comunei Maia. Potrivit ANI, Zamfir s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 17 septembrie 2012 – 01 februarie 2014. Alesul social-democrat a deţinut simultan funcţiile de primar şi de membru în Consiliul de Administraţie al Şcolii Gimnaziale „Barbu Catargiu” Maia, încălcând, astfel, dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003.

Imediat după ce ANI l-a găsit incompatibil, Zamfir a contestat raportul la Curtea de Apel Bucureşti, dar a pierdut cu brio. Se întâmpla pe 1 martie 2017, ulterior Zamfir atacând decizia cu apel la Înalta Curte. Aici, la ICCJ, dosarul a stat mult şi bine, instanţa supremă preferând să se pronunţe după alegerile din 27 septembrie 2020

Ultimii doi primari ai Comunei Maia, în conflict cu ANI

De 8 ani de zile, Comuna Maia a avut numai edili cu probleme de integritate. Primul dintre ei a fost primarul liberal Costel Niculae. Potrivit Agenţiei Naţionale de Integritate, Niculae Costel, fost primar al comunei Maia, a încălcat regimul juridic al conflictelor de interese în materie administrativă, întrucât, în perioada exercitării mandatului de primar al comunei Maia, 2008-2012, a iniţiat şi a emis un proiect de hotărâre prin care se aproba concesionarea directă a terenurilor din domeniul public al comunei Maia, proiectul stând la baza hotărârii Consiliului Local Maia, de aprobare a acestor concesionări. Terenurile concesionate erau ocupate de SC Dany Construct S.R.L., societate la care soţia lui Niculae Costel era asociat unic şi administrator, dar şi de către alte două societăţi comerciale.

Ulterior aprobării proiectului de hotărâre, a fost încheiat contractul de concesiune între Niculae Costel, în calitate de reprezentant al Consiliului Local Maia, şi firma soţiei, SC Dany Construct S.R.L.

Cei 2 incompatibili, prezenţi în noul Consiliu local

Marian Zamfir de la PSD şi Costel Niculae de la PNL sunt colegi în noul consiliu local constituit în urma alegerilor locale din septembrie 2020. Cei sunt duşmani de moarte de ani de zile, dar acum, iată, soarta i-a transformat în colegi cu aceleaşi probleme de integritate. Înainte de alegerile de anul acesta, ANI a anunţat că a înştiinţat Judecătoria Urziceni să nu-i valideze mandatul de consilier local lui Niculae. Dar, când a venit momentul validării, şoc şi groază - instanţa l-a validat pe Niculae fără nici o problemă.

Cristian Filip



Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare