Inițializează o căutare

SAMGPL

Dragoş Soare, preşedintele PNL Ialomiţa: Vizăm un post de secretar de stat în Ministerul Agriculturii

 

 

Preşedintele interimar al liberalilor ialomiţeni este în aşteptarea definitivării listei cu repartizarea secretarilor de stat, prefecţilor şi subprefecţilor pe fiecare judeţ în parte. Dragoş Soare recunoaşte că s-au purtat discuţii, dar afirmă că acestea au, cel puţin pentru moment, caracter informal: „Nu am avut discuţii cu preşedintele Orban. Evident, ar fi interesant să avem şi noi propuneri, dar nu pot să spun în acest moment ce urmează. Ce este sigur şi pot să vă confirm este faptul că, dacă vom avea posibilitatea de a face nominalizări, vom face pentru Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Rămâne de văzut în ce măsură ne va avantaja şi cursul negocierilor între cei trei parteneri de guvernare. Am mai multe nume în vedere pentru Ministerul Agriculturii, dar, pentru moment, numele acestora rămân în umbră. Pot, în schimb, să vă asigur că sunt oameni cu care nu ne vom face de râs în Parlament”, ne-a declarat Dragoş Soare.

Preşedintele PNL Ialomiţa a confirmat şi faptul că ia în calcul o continuare a mandatului de secretar de stat deţinut până de curând de către Luminiţa Barcari: „Evident, în măsura în care, în urma consultărilor, vom avea secretar de stat la Educaţie, în mod cert, Luminiţa Barcari este „în cărţi” pentru că este cea care cunoaşte cel mai bine cum stau lucrurile în Ministerul Educaţiei. Săptămâna viitoare vom şti sigur cum stau lucrurile“.

Dragoş Soare se dovedeşte, cel puţin pentru moment, rezervat în ceea ce priveşte şansele ca Ialomiţa să aibă în continuare prefect şi subprefect propuşi de PNL.

În urma discuţiilor tripartite PNL-USR- UDMR, purtate la începutul săptămânii, s-a stabilit că, din cei 80 de secretari de stat din „organigrama” viitorului Guvern „Câţu”, liberalii vor numi 42 – dintre care câte trei le sunt „rezervaţi” la Agricultură şi Educaţie, USR-Plus – 26, iar UDMR - 12

Liberalilor le va reveni misiunea de a numi 23 dintre viitorii prefecţi şi 47 dintre subprefecţi, USR-Plus va avea 14 prefecţi şi 28 de subprefecţi, iar UDMR - 5 prefecţi şi 10 dintre viitorii subprefecţi.

Robert-Viorel Dincă



Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare