Inițializează o căutare

SAMGPL

De câteva zile, Oraşul Amara are şi viceprimar de AUR, nu doar primar

Amara a intrat vineri pe lista oraşelor ialomiţene în care administraţia locală are, în sfârşit, formulă completă.

Şedinţa Consiliului Local, convocat în premieră în formula rezultată din alegerile desfăşurate pe 27 septembrie, s-a soldat cu alegerea, oarecum previzibilă, a viceprimarului „de AUR” Cătălin Andronache.

S-a împlinit astfel, cu largul concurs al consilierilor PSD şi PNL, unul dintre dezideratele lui Alin-Sorin Sandu, primarul care a beneficiat de cvasi-permanenta ezitare a lui Ion Măiţă, între cele două grupări social-democrate din Ialomiţa. Ezitare devenită istorie după ce Victor Moraru a „schimbat barca”, dar prea târziu pentru a mai putea schimba ceva în destinul electoral al comunităţii pentru următorul ciclu electoral. 

Ales consilier local pe lista propusă de Alianţa pentru Unitatea Românilor, Cătălin Andronache a devenit „numărul 2” în administraţia locală cu 11 voturi „pentru”, primite din partea celor patru consilieri AUR, a tot atâtora dintre membrii PSD din Legislativul oraşului-staţiune şi a celor trei liberali trimişi de electoratul amărean în Consiliul Local.

Deşi votul a fost secret, era de domeniul evidenţei că tabăra „Pro România” avea să obiecteze la propunerea edilului-şef, lucru devenit oficial la momentul numărării voturilor, cu atât mai mult cu cât oamenii lui Marian Neacşu au încercat să-l impună pe Ionuţ Mihai.

PSD l-a avut pe lista cu propuneri pentru postul de viceprimar pe Liviu Băjenaru, iar liberalii, deloc surprinzător, dat fiind scorul mult sub aşteptări obţinut la „locale”, nu l-au mai propus pe Nicolae Ţintă pentru continuarea „misiunii” din mandatul Măiţă.

În vârstă de 37 de ani, teolog de profesie, Andronache a ajuns la Primăria Amara din poziţia de şef de magazin la Jysk. Noul viceprimar al Amarei ne-a declarat că şi-a propus ca împreună cu primarul Alin Sorin Sandu şi membrii Consiliului Local să pună oraşul „pe alte coordonate de dezvoltare”: „Sunt multe probleme, deja identificate, care aşteaptă soluţii concrete şi rapide. Sunt genul de om deschis la discuţii şi cred că asta mă va ajuta să-mi îndeplinesc misiunea...”, ne-a declarat noul „vice” de Amara.

AUR şi-a adjudecat patru dintre cele 15 mandate de consilieri locali de la Amara după ce a primit 740 dintre cele 2998 de voturi valabil exprimate pentru Consiliul Local în cadrul turului de scrutin de la sfârşitul lunii septembrie. Performanţa a plasat partidul care dă primarul şi viceprimarul oraşului Amara, pe locul al doilea în ierarhia finală, la 14 voturi distanţă de PSD.

Cristian Filip



Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare