Inițializează o căutare

SAMGPL

Serviciul de Crimă Organizată are șef nou. Șelaru, înlocuită cu GhețuDupă schimbarea şefilor Inspectoratului Judeţean de Poliţie Ialomiţa şi a şefului Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, încă un şef de instituţie militarizată a fost schimbat din funcţie prin metoda mutării pe altă funcţie. De data asta este vorba despre şefia Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate (SCCO) Ialomiţa care se subordonează direct Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate şi implicit IGPR. Până săptămâna trecută, SCCO avea un şef interimar, aflat la conducere de 3 ani de zile. Este vorba despre Violeta Şelaru, iar motivul neoficial, dar fals, pentru care s-a dorit înlăturarea sa din funcţie ar fi faptul că a fost desemnată să conducă SCCO Ialomiţa în timpul guvernării PSD. Practic, s-a ajuns în situaţia absurdă ca o instituţie anti-mafia să fie politizată, semn că nici aici profesioniştii nu mai au loc de politruci.

Din informaţiile noastre, schimbarea şefei SCCO Ialomiţa fusese pusă la cale din luna mai a.c., iar un ofiţer din cadrul serviciului, Viorel Bratu, era în cărţi. Atât ofiţerul Violeta Şelaru, cât şi aspirantul Viorel Bratu au fost chemaţi la Bucureşti, la sediul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) pentru o predare-primire a ştafetei. Deşi mutarea a fost la un pas de realizare, aceasta a fost blocată în ultimul moment de o grupare din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate care nu este de acord cu astfel de schimbări.

 Noul şef a ratat două concursuri pentru şefia SCCO, în 2018 şi 2019

 Pe data de 9 mai 2019, Inspectoratul General al Poliţiei Române a organizat un concurs pentru şefia Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate (SCCO) Ialomiţa.

Concursul a constat în susţinerea unei probe unice de selecţie, respectiv un interviu structurat pe subiecte profesionale.

IGPR a scos acest post la concurs şi în luna noiembrie 2018. Atunci, au fost aceiaşi candidaţi ca şi la concursul de pe data de 9 mai 2019: Violeta Şelaru, şefa interimară a serviciului, şi Ştefăniţă Gheţu, un ofiţer SCCO. Nici unul dintre aceştia nu a reuşit la vremea respectivă să treacă de unica probă, aşa că s-a decis anularea şi reluarea concursului. Dacă la ultimul concurs Violeta Şelaru a fost aproape de reuşită, Ştefăniţă Gheţu a rezolvat corect o singură întrebare.

Iată, au trecut doi ani de atunci, s-au schimbat guverne, şefii IGP şi ai BCCO, şi prin urmare s-a produs un efect de domino care s-a repercutat asupra SCCO Ialomiţa. Săptămâna trecută, Şelaru a fost avansată sau, mai bine zis, mutată pe o funcţie de conducere, la Bucureşti, în cadrul BCCO. Consecinţa directă a fost împuternicirea la conducerea SCCO Ialomiţa a ofiţerului Ştefăniţă Gheţu. Vin ai noştri, pleacă ai voştri!

Nicuşor DinuToate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare