Inițializează o căutare

SAMGPL

Culmea pandemiei în Ialomița: DSP a devenit focar activ de infecție


 

Direcţia de Sănătate Publică Ialomiţa va intra cu siguranţă în istoria pandemiei de coronavirus, după ce în două zile nu mai puţin de 14 dintre cei 59 de angajaţi ai instituţiei au fost confirmaţi ca pozitivi la infecţia cu noul coronavirus.

Conducerea instituţiei care are în grijă domeniul sănătăţii publice în judeţ anunţase în cursul zilei de luni infectarea a patru dintre salariaţii Direcţiei. Din informaţiile de care dispunem în acest moment, cei 4 s-au întors din concediile de odihnă la începutul lunii septembrie. După ce rezultatele testelor în cazul celor patru s-au dovedit a fi pozitive, s-a procedat la testarea tuturor salariaţilor DSP Ialomiţa. Iar rezultatul este de natură să ridice semne serioase de întrebare în legătură cu modul în care sunt asigurate măsurile de protecţie în cazul celor nevoiţi, prin natura profesiei, să efectueze anchetele epidemiologice în cazul contacţilor bolnavilor deja confirmaţi.

Marţi, numărul persoanelor infectate din rândul angajaţilor Direcţiei de Sănătate Publică Ialomiţa ajunsese la 14 şi este de aşteptat ca trendul să fie ascendent în perioada imediat următoare.

Toţi cei 14 salariaţi ai DSP Ialomiţa sunt asimptomatici şi au ajuns la Spitalul Judeţean pentru evaluarea stării de sănătate.  În cazul tuturor s-a putut lua măsura autoizolării la domiciliu.

Activitatea instituţiei nu a fost afectată, deficitul de cadre produs prin intrarea celor 14 în autoizolare urmând a fi acoperit prin transferul, cu titlu provizoriu, de personal de la Urziceni şi Feteşti.

Lista cadrelor medicale infectate cu SARS-Cov-2 este completată de trei medici de la spitalele din Slobozia şi Feteşti.

Prefectura Ialomiţa a confirmat la începutul săptămânii pozitivarea a doi dintre angajaţii din cadrul biroului juridic. Unul dintre aceştia este asimptomatic şi a ales autoizolarea la domiciliu, în timp ce pentru cel de-al doilea, simptomele au necesitat internarea în spitalul de suport-Covid de la Feteşti.

Inspectoratul Judeţean de Poliţie a confirmat marţi infectarea a trei dintre poliţiştii din structura de la nivelul judeţului Ialomiţa. Printre aceştia, surse din interiorul instituţiei afirmă că s-ar afla şi comisarul Corneliu Popovici, şeful Serviciului Criminalistic din cadrul IPJ.

Numărul persoanelor confirmate ca pozitive la infectarea cu noul coronavirus în Ialomiţa a ajuns miercuri la 1089, ceea ce a urcat gradul de infectare la 3,89 la mia de locuitori.

Robert-Viorel Dincă



Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare