Inițializează o căutare

SAMGPL

La Gura Ialomiţei, rămâne cum s-a stabilit: Ionel Oprea este viceprimar „cu acte în regulă”


Tentativa de debarcare încercată de consilierii PNL şi PI, după ce succesorul primarului defunct Cristi Lambru a demisionat şi a revenit asupra deciziei la mai puţin de o zi distanţă, pare să rămână unică şi irepetabilă.

Ioan Jipa (foto), iniţiatorul proiectului de hotărâre prin care Opoziţia din Consiliul Local al comunei Gura Ialomiţei a încercat să forţeze demiterea lui Oprea, ne-a declarat că nu va mai fi o a doua tentativă: „Nu are rost să mai încercăm pentru că, oricum, rezultatul va fi acelaşi. Nu mă aştept la cineva din grupul PSD să înţeleagă că nu a fost normal ceea ce s-a întâmplat. Bineînţeles că nu s-ar prezenta nici la o viitoare şedinţă, aşa cum nu au făcut-o nici la cea de săptămâna trecută. Deci, ce să mai încercăm?”, afirmă, cu zăduf, evident, liderul grupului PNL din Consiliu.

În ceea ce priveşte o eventuală acţiune în instanţă împotriva validării în funcţie a viceprimarului cu atribuţii de primar, Jipa afirmă că nu mai este de actualitate. Iar poziţia liderului liberal local pare să aibă legătură cu cea exprimată săptămâna trecută de şeful său pe linie de partid. Gheorghe Tinel a părut mai degrabă resemnat la gândul că oamenii săi au ratat un foarte bun prilej de a prelua controlul asupra puterii locale, într-un moment în care Ionel Oprea a fost ţinut în funcţie mai degrabă de dorinţa conducerii judeţene a partidului decât de propria voinţă.

Întrebat dacă „dezertarea” sa de la începutul săptămânii trecute are legătură cu faptul că ar fi „ieşit din cărţi” din perspectiva viitoarelor alegeri locale, Oprea s-a mărginit să spună că „nu-i stă gândul la aşa ceva” şi că se gândeşte încă la dispariţia prematură a primarului Cristi Lambru.

Surse apropiate PSD afirmă că preferatul conducerii judeţene pentru candidatura la viitoarele alegeri locale ar fi Iulian Ionaşcu, în prezent angajat în cadrul Biroului de Urbanism al Primăriei Comunei Gura Ialomiţei.

Robert-Viorel Dincă


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare