Inițializează o căutare

SAMGPL

După IPJ şi IJJ, vântul schimbării ar putea să bată şi la Crimă Organizată


După schimbarea şefilor Inspectoratului Judeţean de Poliţie Ialomiţa şi a şefului Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, încă un şef de instituţie militarizată ar putea fi schimbat din funcţie. De data asta este vorba despre şefia Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate (SCCO) Ialomiţa care se subordonează direct Inspectoratului General al Poliţiei Române. În acest moment, SCCO are un şef interimar, aflat la conducere de 3 ani de zile. Este vorba despre Violeta Şelaru (foto), iar motivul neoficial pentru care se doreşte înlăturarea sa din funcţie ar fi faptul că a fost desemnată să conducă SCCO Ialomiţa în vremea PSD. Practic, s-a ajuns în situaţia absurdă ca o instituţie anti-mafia să fie politizată, semn că nici aici profesioniştii nu mai au loc de politruci.

Din informaţiile noastre, în cărţi pentru a prelua şefia SCCO Ialomiţa ar fi un ofiţer din cadrul serviciului, Viorel Bratu. Atât ofiţerul Violeta Şelaru, cât şi aspirantul Viorel Bratu au fost chemaţi la Bucureşti, la sediul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) pentru o predare-primire a ştafetei. Deşi mutarea a fost la un pas de realizare, aceasta a fost blocată în ultimul moment de o grupare din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate care nu este de acord cu astfel de schimbări. Deocamdată, nu putem oferi mai multe detalii, dar promitem să revenim cu detalii mult mai interesante.

Şefia SCCO, disputată în cadrul a două concursuri în 2019 şi 2018


Pe data de 9 mai 2019, Inspectoratul General al Poliţiei Române a organizat un concurs pentru şefia Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate (SCCO) Ialomiţa.

Concursul a constat în susţinerea unei probe unice de selecţie, respectiv un interviu structurat pe subiecte profesionale.

IGPR a scos acest post la concurs şi în luna noiembrie 2018. Atunci, au fost aceiaşi candidaţi ca şi la concursul de pe data de 9 mai 2019: Violeta Şelaru, şefa interimară a serviciului, şi Ştefăniţă Gheţu, un ofiţer SCCO. Nici unul dintre aceştia nu a reuşit la vremea respectivă să treacă de unica probă, aşa că s-a decis anularea şi reluarea concursului.

Dacă la ultimul concurs Violeta Şelaru a fost aproape de reuşită, Ştefăniţă Gheţu a rezolvat corect o singură întrebare. Asta e, nu s-a pregătit suficient! La concurs ne referim...

Nicuşor Dinu


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare