Inițializează o căutare

SAMGPL

Piroman în tinereţe, criminal la bătrâneţe: l-a prins cu oile în grâul său şi l-a omorât


În Joia Mare – cu 3 zile înainte de Paşte, aşadar, un bărbat din Armăşeşti, Ştefan Valentin, inginer agronom, a mers la câmp să vadă stadiul culturilor sale. În zona izlazului comunal, Ştefan a văzut un bărbat care intrase cu oile în cultura sa de grâu. Negru de furie, Ştefan Valentin a luat o bâtă şi l-a lovit pe cioban direct în moalele capului. De la prima lovitură, ciobanul s-a prăbuşit lângă mioarele sale, însă proprietarul terenului a continuat să-l lovească pe unde apuca. Aşa de rău îl orbise furia, că acel bărbat intrase în grâul său cu oile! Victima a fost luată mai mult moartă de pe izlaz şi condusă la spital unde a murit. Imediat au fost sesizate organele de cercetare penală, care, cu o zi înainte de Paşte, au decis să-l aresteze pe agresor. Astfel, Tribunalul Ialomiţa a decis arestarea preventivă a inculpatului Ştefan Valentin pentru o perioadă de 30 de zile. Luni, 11 mai a.c., Parchetul de pe lângă Tribunalul Ialomiţa a propus prelungirea măsurii de arest preventiv pentru inculpat cu încă 30 de zile.

În tinereţe a incendiat Primăria Armăşeşti

Inculpatul Ştefan Valentin nu este la primul conflict cu legea penală, fiind recidivist. Reamintim faptul că în noaptea de 21 spre 22 noiembrie 2006 a fost incendiată Primăria comunei Armăşeşti. Din cercetările efectuate de către poliţiştii ialomiţeni a rezultat faptul că autorul a fost Valentin Ştefan, avea 38 de ani atunci, şi era angajat al acestei instituţii la vremea respectivă. În cursul lunii octombrie 2006, piromanul întocmise în mod fictiv peste 200 de contracte de arendă, beneficiind astfel, în mod necuvenit, de cupoane valorice pentru sprijinul acordat producătorilor agricoli în valoare de 124.000 de lei. La momentul respectiv, în baza probelor existente, Valentin Ştefan a fost reţinut 24 de ore pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, dar şi pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere prin incendiere. Prejudiciul estimat pentru incendierea Primăriei Armăşeşti fusese estimat la nivelul anului 2007 la valoarea de 400 de mii de lei. Paradoxal, Judecătoria Urziceni respinsese cererea poliţiştilor de arestare a lui Valentin Ştefan în speţa incendierii primăriei. Potrivit judecătorului de caz, piromanul fusese cooperant şi sincer, nu avea antecedente penale la momentul respectiv şi în consecinţă nu prezenta pericol public. Deşi poliţiştii aduseseră argumente solide în susţinerea solicitării de arestare preventivă – unul dintre ele fiind dosarul în care Valentin Ştefan era cercetat pentru documentele distruse de incendiu, piromanul a fost cercetat, aşadar, în stare de libertate. Mai mult decât atât, şi pedeapsa ulterioară a fost cu suspendare.

Iată, dacă în 2007, Valentin Ştefan ar fi primit ani grei de închisoare, poate acum, în 2020, ar fi fost mai reţinut în a pune mână pe un par şi a omorî în bătaie un om...

Sorin Duţu


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare