Inițializează o căutare

SAMGPL

Insubordonarea aduce decapitarea? Prefectul Toniţa Manea a cerut oficial demiterea şefilor IPJ şi IJJ


Toniţa Manea, prefectul judeţului Ialomiţa, i-a cerut, vineri, ministrului de Interne, demiterea şefilor poliţiei şi jandarmeriei ialomiţene, Cristian Ivan şi Costel Dobre.

În cererea trimisă lui Marcel Vela, prefectul îşi motivează cererea extrem de fermă invocând atitudinea pe care cei doi au avut-o într-un moment în care situaţia din focarul de la Bărbuleşti putea lua o turnură dramatică pentru comunitatea locală şi pentru cea din Urziceni.

Prefectul judeţului Ialomiţa consideră ca inacceptabil refuzul celor doi de a da curs ordinului de a fi prezenţi în dispozitivul de la Bărbuleşti în cursul săptămânii trecute şi afirmă, în sprijinul solicitării de demitere, că situaţia din teren impunea prezenţa lor pentru un plus de autoritate: „Nu pot accepta refuzul neimplicării la nivel de conducere a şefului poliţiei judeţene şi a şefului Jandarmeriei, mai ales atunci când în discuţie sunt măsuri de diminuare a răspândirii coronavirusului pe raza celor două localităţi, deci când vorbim despre vieţi omeneşti. Implicarea directă a conducerii celor două instituţii ar fi generat şi ar fi dat greutate actului administrativ şi ar fi impus o conduită superioară subordonaţilor”, i-a scris prefectul de Ialomiţa lui Marcel Vela.

Practic, Cristian Ivan şi Costel Dobre ar fi trebuit să dea curs Hotărârii nr. 24 din 14.05.2020 a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă prin care s-a declarat stare de alertă la nivel naţional.

Insubordonarea şefilor celor două instituţii militarizate este cu atât mai surprinzătoare cu cât vineri, la nivelul CJSU Ialomiţa, a fost emisă Hotărârea nr. 33 prin care, din momentul emiterii documentului respectiv, IPJ, IJJ şi ISU Ialomiţa ar fi trebuit să asigure comanda fiecărei structuri din subordine în baza unui grafic întocmit pe întreaga perioadă a stării de alertă.

Conform hotărârii CJSU Ialomiţa adoptată în cursul zilei de vineri, comanda, respectiv coordonarea, ar urma să fie realizate „prin prezenţa activă în teren a comandanţilor şi adjuncţilor celor trei structuri, prin rotaţie, evenimentele semnalate în zonă urmând să intre în responsabilitatea directă a comandantului acţiunii structurilor respective.

Decizia CJSU Ialomiţa a fost adoptată la propunerea DSP Ialomiţa. Instituţia responsabilă de sănătatea publică în judeţ, prin adresa IL 5943/15.05.2020, notificase autorităţile judeţene în legătură cu rezultatele anchetei epidemiologice efectuată pe raza comunei Bărbuleşti şi din care a rezultat o creştere substanţială a numărului de persoane infectate cu coronavirusul SARS-CoV 2, existând riscul creşterii numărului persoanelor infectate, dar şi al numărului de persoane care nu respectă măsurile de autoizolare impuse.

DSP Ialomiţa stabilise o serie de măsuri speciale pentru monitorizarea şi gestionarea situaţiilor critice din punct de vedere epidemiologic de pe raza localităţilor Urziceni şi Bărbuleşti.

Toniţa Manea s-a arătat total surprinsă de atitudinea afişată de Cristian Ivan şi Costel Dobre, care au refuzat să se implice direct, pasând responsabilitatea la nivelul inferior de comandă.

„Această atitudine de insubordonare, de iresponsabilitate faţă de atribuţiile şi competenţele care decurg din conducerea directă a unor misiuni, mă îndreptăţesc să solicit demiterea din funcţie atât a şefului IPJ Ialomiţa, cât şi a şefului IJJ Ialomiţa”, a consemnat Toniţa Manea în adresa prin care cere demiterea celor doi.

Robert-Viorel Dincă


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare