Inițializează o căutare

SAMGPL

În vremea PSD, banii pentru irigații s-au dus pe pază. Între beneficiari, apropiații lui Dragnea Jr.


Ministrul Agriculturii a declarat, marți, că guvernele PSD au investit doar 529 de milioane de lei pentru irigații în ultimii trei ani (circa 176 milioane de lei anual), deși au promis investiții de miliarde de lei. În plus, alte 129 de milioane lei au mers pentru paza instalațiilor, respectiv 43 de milioane de lei pe an. Bilanțul? Doar 133.000 de hectare de culturi agricole sunt irigate, infim față de promisiunile PSD de două milioane de hectare.

Potrivit G4Media.ro, în 2018, partenerii de afaceri ai băiatului lui Liviu Dragnea au câștigat două contracte de 8 milioane de euro pentru paza sistemelor de irigaţii din Bărăgan şi Dobrogea. Șeful instituției care a acordat lucrările a fost director în primăria condusă de Darius Vâlcov. „O să vă dau două exemple legate de modul în care au fost cheltuiți banii. În Galați, unde există o mare suprafață amenajată și existau sute de cereri de la fermieri, s-a reabilitat zero infrastructură principală de irigații.

În județul Olt (județul de unde veneau Darius Vâlcov și Paul Stănescu – n.red.), unde suprafața amenajată e un sfert din cea din Galați, s-au cheltuit peste 20 de milioane de lei”, a spus Oros. „Vom reprioritiza lucrările astfel încât reabilitarea infrastructurii principale se va face acolo unde sunt și beneficiarii”, a spus ministrul Oros.

Europrotect Security, preferată de ANIF

Firma de pază Europrotect Security din Alexandria a încheiat două contracte acord – cadru în valoare de aproape 8 milioane de euro (fără TVA) cu Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF). Firma Europrotect Security este deţinută de Cristian Baicu din Alexandria, partener de afaceri în altă firmă cu fostul şofer al lui Dragnea, Mădălin Ioniţă. Ioniță, la rândul său, a fost asociat cu Ştefan Dragnea, fiul ex-liderului PSD, în alte companii.

La vremea respectivă, ANIF era condusă de Florin-Ionuţ Barbu, fostul director economic din Primăria Slatina în perioada când Darius Vâlcov era primarul oraşului. Pe 31 august 2018, Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare a semnat un acord cadru în valoare de aproape 3,5 milioane de euro cu Europrotect Security din Alexandria pentru paza sistemelor de irigaţii din Constanţa, potrivit anunţurilor de atribuire din SEAP. Acordul cadru a fost încheiat pe o perioadă de 4 ani şi înseamnă că, în toată această perioadă, ANIF poate încheia contracte subsecvente pentru a beneficia de serviciile Europrotect, dar nu poate depăşi suma maximă de aproape 3,5 milioane de euro. În aceeaşi zi, firma Europrotect a încheiat deja un contract subsecvent în valoare de 60.000 de euro pentru paza acestor sisteme de irigaţii în luna septembrie 2018. Pe 31 iulie 2018, ANIF a semnat un alt acord cadru de aproape 4,5 milioane de euro cu Europrotect Security pentru paza sistemelor de irigaţii din Ialomiţa – Brăila (terasa Călmăţui). Acordul e semnat tot pentru 4 ani. În aceeaşi zi, firma Europrotect a încheiat un contract subsecvent de peste 80.000 de euro pentru paza sistemelor de irigaţii în august. Totodată, lotul 3 din Programului Naţional de Reabilitare a Infrastructurii de Irigaţii, cel privind reabilitarea infrastructurii de irigaţii din “amenajarea hidroameliorativă Terasa Ialomiţa Călmăţui”, a fost adjudecat de firma Scadt din Slatina. Contactul cu ANIF a fost semnat pe 2 august 2018 şi este în valoare de 8 de milioane de euro fără TVA. Firma Scadt aparţine fostului senator PSD-UNPR de Olt şi Ialomiţa, Ion Toma şi lui Tudor Popa. Ginerele lui Popa, Gheorghe Aurel Deaconu, a cumpărat în 2016, prin firma Topnef Reciclare, compania Aceti din Slatina, despre care procurorii DNA susţin că a fost controlată de Darius Vâlcov.

Cine e firma Europrotect Security din Alexandria. Asociat unic este Cristian Baicu (49 de ani), iar administrator este Adrian Miu (38 de ani), ambii din Alexandria, potrivit datelor de la Registrul Comerţului.

Potrivit presei locale, Mădălin Ioniţă a fost şoferul lui Liviu Dragnea, în perioada cât acesta a fost prefect PD de Teleorman şi preşedinte PSD al Consiliului Judeţean Teleorman. De altfel, firma Europrotect Security este una din cele mai puternice companii din sectorul pazei și protecției de la nivel local, care a încheiat anul 2018 (ultimul an pentru care exista date disponibile raportate la Ministerul Finanțelor) cu o cifră de afaceri de aproape 28 de milioane de lei și un profit net de 3,3 milioane lei, conform mfinanțe.ro.

Cristian Filip


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare