Inițializează o căutare

SAMGPL

Condamnat la 8 ani închisoare, agresorul fostului primar Ciriblan s-a ascuns în casa bunicii


Autorul atacului asupra lui Gheorghe Ciriblan, fostul primar al comunei Mărculeşti, a ajuns, după aproape doi ani de procese, în spatele gratiilor. Nimic extraordinar, aţi putea spune, date fiind antecedentele şi modul în care s-a desfăşurat atacul asupra fostului edil.

Elementul de noutate în cazul trimiterii în spatele gratiilor a agresorului îl reprezintă o parte din parcursul lui Dermengiu de la domiciliu la „mititica”.

Sentinţa a fost pronunţată, după cum am mai consemnat, miercurea trecută, în jurul orei 17.00. Şi a fost urmată, aşa cum era firesc, de emiterea pe numele agresorului a unui mandat de arestare. Pe cale de consecinţă, în aceeaşi seară, un echipaj de poliţie s-a deplasat la domiciliul acestuia din Mărculeşti, unde oamenii în uniformă au constatat că Dermengiu este dispărut. Dat în urmărire, condamnatul la executarea unei pedepse cu închisoarea de opt ani, avea să fie descoperit a doua zi, în jurul orei 14.00, la Săveni, ascuns în casa bunicii materne.

Din informaţii încă neconfirmate, am aflat că în ultima seară de libertate, Dermengiu ar fi fost protagonistul unui chef de pomină, pus la cale împreună cu un grup de tovarăşi la domiciliul unuia dintre aceştia. Prilej cu care autorul atacului din vara anului 2018 şi-ar mai fi trecut în palmares şi furtul, din casa gazdei, a unui bax cu pulpe de pui. Aspect care, în mod normal, coroborat cu sustragerea de la executarea pedepsei, ar trebui să-i creeze nişte probleme.

Conform aceloraşi surse, partenerii de petrecere ai condamnatului ar fi şi ei cercetaţi la această oră pentru favorizarea infractorului, urmând să răspundă în faţa legii pentru faptul că nu au anunţat autorităţile despre „compania” lui Dermengiu.

Ultima încercare de a scăpa în fugă de răspunderea în faţa legii pentru fapta comisă vine ca o continuare, am putea spune firească, a episodului în care agresorul fostului primar al Mărculeştiului, a fugit şi la precedenta tentativă de reţinere. Atunci, poliţiştii au fost nevoiţi să tragă focuri de avertisment pentru a-l opri pe Ionuţ Dermengiu din galopul, inutil de altfel, către libertate.

Reamintim cititorilor noştri că agresorul lui Gheorghe Ciriblan a fost condamnat săptămâna trecută de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti la opt ani de închisoare cu executare. Potrivit deciziei penale 370/A, pronunţată miercurea trecută, Dermengiu este „bun de plată” şi cu 18.724 de lei cu titlu de daune materiale, cu 50.000 de lei - daune morale pe care va trebui să i le plătească victimei sale şi cu un „supliment” de 4.000 de lei, cât reprezintă cheltuielile de judecată.

Cristian Filip


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare