Inițializează o căutare

SAMGPL

Fostul prefect Caramitru, mutat de la ANSVSA în Secretariatul Guvernului Orban


Cine şi-l mai aminteşte pe fostul prefect al judeţului Ialomiţa din perioada 2007-2008, liberalul Stelian Caramitru? Noi ne-am amintit de domnia sa când am văzut decizia primului ministru Orban de a-l muta din funcţia de secretar general al Autorităţii Naţionale Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor. Aici, la ANSVSA, Stelian Caramitru a ajuns după ce a părăsit funcţia de prefect de Ialomiţa. Fostul prefect al judeţului Ialomiţa a prins această funcţie la ANSVSA imediat după ce a fost înlocuit, în noiembrie 2008. La Autoritatea Sanitar-Veterinară, Caramitru a fost secretar general din 2008 până în decembrie 2019. Iar în data de 17 decembrie 2019, Orban a decis că se aplică mobilitatea pentru Stelian Caramitru din funcția publică de secretar general al Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor în funcția publică de inspector guvernamental în cadrul Secretariatului General al Guvernului.

Caramitru tot cade în picioare, deşi nu e pisică!

Ceea ce nu ne-a dat pace a fost întrebarea - cum de liberalul Caramitru a reuşit să supravieţuiască atâtor schimbări politice? Probabil că o fi fost salvat de C.V.-ul său impresionant: un an - prefect al judeţului Ialomiţa, în perioada 2007-2008, un an - director al Direcţiei Import, Export şi Tranzit la Frontieră în cadrul ANSVSA în anii 2006-2007, între anii 2005-2006 a fost director general în cadrul ANSVSA la Direcţia Generală Inspecţie şi Coordonare PIF. Totodată, înainte de a ocupa aceste funcţii publice, Caramitru mai fusese director general la SC FOR YOU Impex SRL Urziceni, între anii 2000 şi 2004, viceprimar al Urziceniului - între anii 1997-2000, director general al SC Cansis Oil SA Urziceni din 1995 până în 1997, director administrativ la SC Coralexim SRL Urziceni din 1993 până în 1995, şi din 1988 până în 1993, a fost medic veterinar.

Poate tot acest C.V. este de vină şi pentru salariul net enorm pe care Caramitru l-a avut în timpul exercitării funcţiei de secretar general, salariu mai mare chiar şi decât al şefului ANSVSA. Că tot a venit vorba despre preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Geronimo Brănescu, să precizăm câte lucruri şi despre acesta. Feteşteanul Brănescu a fost primul ialomiţean schimbat din fruntea ANSVSA. Fostul preşedinte chiar a contestat decizia lui Orban, de a-l schimba din funcţie, procesul fiind pe rolul Curţii de Apel Bucureşti. În primă fază, instanţa i-a respins cererea de ordonanţă preşedinţială pentru repunerea pe funcţie.

Iată, urziceneanul Stelian Caramitru este al doilea ialomiţean schimbat din fruntea ANSVSA. A rămas, în schimb, pe o funcţie de conducere la ANSVSA cel de-al treilea ialomiţean. Este vorba despre Barbuli Velizar care ocupă funcţia de director general al Direcţiei Generale Sănătatea şi Bunăstarea Animalelor din cadrul ANSVSA. Barbuli a fost uitat de liberali în această funcţie, în ciuda faptului că în ANSVSA a fost adus de la DSV Ialomiţa pe filiera PSD.

Cristian Filip


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare