Inițializează o căutare

SAMGPL

Directorul medical Salem Zahra confirmă: Presiunea pe Spitalul Feteşti persistă


În ciuda faptului că evoluţia numărului de persoane infectate cu noul coronavirus SARS-CoV 2 în Ialomiţa se încadrează în „trend”-ul naţional, directorul medical al Spitalului Municipal „Anghel Saligny” rămâne rezervat. Salem Zahra ne-a precizat că nu se poate vorbi despre mai puţină presiune pe echipa medicală de la Feteşti, atâta timp cât în Vestul judeţului situaţia epidemiologică este mai degrabă critică: „Dacă pe ansamblul judeţului putem spune că situaţia este bună, Bărbuleştiul inversează toată ecuaţia în acest moment. A crescut cu 100 numărul de cazuri, iar evoluţia din prima săptămână din mai mă încredinţează să anticipez o evoluţie în creştere. Să ne ferească Dumnezeu să intre şi Urziceniul la, să spunem aşa, livrare de pacienţi”, ne-a precizat directorul medical al spitalului din Feteşti.

În opinia sa, doar evoluţia situaţiei epidemiologice de la Bărbuleşti face ca situaţia din judeţ să evolueze pozitiv. Salem Zahra afirmă că evoluţia de la Bărbuleşti şi Urziceni se va dovedi decisivă în ceea ce priveşte presiunea la care este supus singurul spital de suport-Covid din judeţ: „Nu ne putem relaxa şi să considerăm că am depăşit vârful pandemiei atâta timp cât situaţia de la Bărbuleşti şi Urziceni evoluează în parametrii de acum cunoscuţi. De ce se întâmplă acolo şi de momentul în care va fi declarat şi spitalul de la Urziceni unitate medicală de suport Covid, depinde şi gradul de presiune pus pe echipa de cadre medicale de la Feteşti. Dar, indiferent de situaţie, sunt sigur că vom reuşi, cu eforturi susţinute, să ne îndeplinim menirea”, ne-a declarat Zahra.

În Spitalul Municipal „Anghel Saligny” din Feteşti mai erau internaţi luni un număr de 40 de pacienţi infectaţi cu coronavirus, proveniţi din focarul de la Bărbuleşti dintr-un total de 71, aflaţi în tratament în spitalul feteştean. Ceea ce ridică serioase semne de întrebare în legătură cu ezitările autorităţilor judeţene de a declara Bărbuleştiul focar de infecţie cu Sars -CoV 2.

Din cea mai recentă raportare făcută de oficialii spitalului feteştean rezultă că numărul pacienţilor confirmaţi ca pozitivi la infecţia cu coronavirus a fost de 150, dintre care 76 au fost externaţi vindecaţi. Cifrele corelate, la care se adaugă un singur pacient decedat, indică o rată de vindecare de 50%.

De la începutul crizei provocată de noul coronavirus, au fost testate un număr de 114 cadre medicale din spital, în cazul a 24 dintre ele fiind nevoie de cel de-al doilea test care să confirme starea de sănătate. Din fericire, până la această oră, niciunul dintre medicii sau asistentele de la Feteşti nu au fost infectaţi.

Robert-Viorel Dincă


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare