Inițializează o căutare

SAMGPL

Un loc de joacă de 200.000 de euro din fonduri europene, subiect de scandal


Şedinţa Consiliului Local Slobozia de joia trecută s-a desfăşurat într-un mod devenit tradiţional în ultimii doi ani, cu primarul Adrian Mocioniu într-o permanentă dispută cu aleşii locali PSD. De data aceasta, motivul pentru care cele două tabere au intrat în conflict l-a constituit un proiect cu fonduri europene pe care Primăria Slobozia vrea să-l implementeze în Cartierul Bora. Este vorba despre un loc de joacă a cărui valoare ar putea fi 200.000 de euro, iar contribuţia primăriei – în jur de 4000 de euro. 

Consilierii PSD, dispuşi să facă orice împotriva primarului Mocioniu, au pledat că valoarea proiectului este foarte mare şi că primăria ar putea ajunge în situaţia de la parcarea subterană, de a nu-l putea finaliza. În acel moment, primarul Mocioniu a cerut consilierilor locali PSD să voteze în interesul comunităţii, şi nu după cum „li se dictează de la partid“. Răspunsul lui Mocioniu a inflamat şi mai tare spiritele, astfel că după acuzaţii reciproce şi invitaţii la dare în judecată s-a ajuns la tonuri ridicate şi situaţii tensionate. În zadar a încercat Mocioniu să îngroape securea războiului cu aleşii PSD, spunându-le că în acea şedinţă vor aproba doar indicatorii tehnico-economici ai proiectului, că situaţia tot a degenerat. „Eu încerc să fac ceva în oraşul ăsta şi voi îmi puneţi beţe în roate! Nu vă este ruşine? Nu vă este ruşine măcar puţin? O să vă aduc o situaţie să vedeţi că din 42 de municipii reşedinţă de judeţ, doar jumătate au accesat proiectele astea“!, a fost prima şarjă ofensivă a primarului la adresa consilierilor PSD.

Intervenţia preşedintelui de şedinţă – Vasile Caragioiu, care l-a întrebat pe primar de ce nu a venit pregătit cu situaţia statistică respectivă, a creat premisele continuării conflictului verbal: „Chiar nu mi-am imaginat că puteţi să băgaţi beţe în roate în halul ăsta. Vreţi să vi le spun pe toate? Că daţi telefoane peste tot, că sunaţi la SNCFR să nu aprobe proiectele, că sunt telefoane de la Slobozia să nu se aprobe fonduri! Ni se pun beţe în roate peste tot! Vă este teamă că o să le decontez eu într-un fel sau altul? Nu avem bani la buget ca să facem locuri de joacă, ca să reabilităm străzi, ştiţi ce buget avem, şi refuzăm aceşti bani? Să vă fie ruşine!“, şi-a continuat tirul Mocioniu.

Între aceste reprize de box politic, între primar şi preşedintele de şedinţă Vasile Caragioiu a apărut un conflict spontan, generat de faptul că spiritele s-au aprins atât de tare încât calmul şi respectul reciproc au dispărut din peisaj. Caragioiu ar fi vrut ca Mocioniu să-i ceară voie să vorbească, de partea cealaltă primarul a comparat situaţia cu „Povestea drobului de sare“ de Ion Creangă.

Într-un final, indicatorii tehnico-economici ai proiectului – loc de joacă în Cartierul Bora a fost aprobat cu 12 voturi, 6 consilieri locali, printre care şi liberali, au preferat să se abţină. Cam aşa au înţeles unii aleşi locali să facă politică, dar mai ales administraţie locală în slujba cetăţenilor. Iar comparaţia făcută de Mocioniu cu basmul lui Creangă pur şi simplu nu este întâmplătoare. Este inspirată din realitate!

Cristian Filip


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare