Inițializează o căutare

SAMGPL

Spitalul Slobozia a primit încă un "balon de oxigen" de la Consiliul Județean


Consilierii judeţeni au aprobat fără rezerve suplimentarea bugetului de care dispune în 2020 Spitalul Judeţean de Urgenţă în vederea achiziţionării de echipamente medicale. Demersul s-ar putea dovedi mai mult decât binevenit, în contextul accentuării crizei provocată de pandemia de COVID-19.

Banii repartizaţi din bugetul judeţean, 830.000 de lei, vor fi folosiţi pentru achiziţionarea unui cort de triaj, de tip ARZ 30 cu patru intrări, patru ferestre şi prelată de protecţie şi a unui cort destinat tratamentelor medicale, cu două intrări, zece ferestre şi prelată de protecţie.

Lista de achiziţii pe care le va face în această perioadă Spitalul Judeţean mai include o linie cu trei lămpi fluorescente Aldebaran, cu puterea de 36 de waţi fiecare, folosite pentru cortul de triaj şi trei linii a câte cinci lămpi care urmează să ilumineze interiorul cortului de tratament.

Din suma pusă de Consiliul Judeţean Ialomiţa la dispoziţia Spitalului Judeţean de Urgenţă ar urma să mai fie achiziţionate două încălzitoare pe motorină de tip Master BV 77, grupurile electrogene aferente, cu o putere de 14 KVA, pompele de aer model Scoprega Bravo 2000 şi aparatele de aer condiţionat care urmează să doteze cele două corturi.

Rectificarea de joia trecută a bugetului aflat la dispoziţia Spitalului Judeţean de Urgenţă vine la scurt timp după ce unitatea medicală primise 1.318.000 de lei în vederea achiziţionării de aparatură medicală şi mobilier, indispensabile pentru parcurgerea fără accidente a perioadei critice care urmează.

Spitalul Judeţean de Urgenţă este, până la clarificarea situaţiei spitalului din Feteşti, singurul din judeţ capabil să primească şi să trateze pacienţi infectaţi cu coronavirus. Cel mai mare spital din judeţ beneficiază, pentru moment, de un număr de 10 paturi rezervate exclusiv urgenţelor provocate de virusul SARS CoV-2.

Cel mai recent bilanţ oficial al pandemiei, aşa cum se reflectă ea în datele referitoare la judeţul Ialomiţa, include trei morţi. Un al patrulea pacient infectat cu coronavirus ar fi murit la UPU în noaptea de duminică spre luni, rezultatul testelor de laborator fiind aşteptate în cursul zilei de marţi.

Numărul persoanelor carantinate a crescut simţitor faţă de finalul săptămânii trecute, ajungând la 163. Alţi 2245 de ialomiţeni se aflau la ora închiderii ediţiei în stare de autoizolare la domiciliu.

Robert-Viorel Dincă


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare