Inițializează o căutare

SAMGPL

Individul care a făcut live în drum spre Balș a făcut live și din spital


Bucuros-nevoie mare că testele pentru infectare cu coronavirus au ieşit negative, Păun Literaş, un ţigan din Ţăndărei, făcut celebru de pandemie, a revenit cu o filmare live de la Institul de Boli Infecţioase Matei Balş! „Tăiaţi porcul, facem paranghelie, m-am făcut bine”, clamează ţiganul în momentul în care constată că amicii stau cu ochii pe pagina lui de facebook.

Iniţial, Păun Literaş a fost suspect de infectare cu COVID-19 şi a făcut live de pe patul de spital de la ”Matei Balş” pentru a-şi anunţa prietenii virtuali că se simte bine şi că vrea să facă mare paranghelie la externare.

Ţiganul a fost urmărit de zeci de mii de persoane, în urmă cu trei zile, când a transmis pe contul lui de socializare imagini în care părea în stare gravă. Bărbatul purta o mască şi respira cu mare dificultate. El îi îndemna pe toţi să rămână în case şi să se roage la Dumnezeu.

Bărbatul de origine romă s-a autodeclarat vindecat, deşi într-o postare ulterioară, făcută în ambulanţa care îl aducea acasă, la Ograda, unde locuieşte de fapt, spunea că testele la Covid ieşiseră negative. Astfel, Păun şi-a anunţat toţi prietenii că la sosirea acasă va face un chef de zile mari şi i-a sfătuit să-l aştepte cu porc şi vin.

„Bună dimineaţa, băieţi! Azi mă simt chiar foarte bine, am sărit hopul, nu mai sunt bolnav. Gata, băieţi, ăştia care sunteţi mai bolnăviori, staţi în casă, ăştia care sunteţi mai tari, staţi liniştiţi că nu moare nimeni! Sunt bine, uite, beau şi un ceai! Mi-a trecut, pregătiţi ţuica, vinul! Ieri nu puteam să stau în fund, dar ia uite acum! Măi, pregătiţi berbecul, porcul, când vin acasă să-l tăiaţi. Fraţilor, vă spun sincer, când vin acasă facem o paranghelie d-aia, cum facem noi, ţiganii! Gata, nu mă mai doare nimic, gata! A plecat diavolul de la noi, din România. A plecat Sătănelul! Mulţumesc lui Dumnezeu, m-am dat jos.

Dacă vrea Dumnezeu, în 10 zile sunt acasă. Deja am porcul pregătit, pregătesc mielul şi fac pastramă cum face Literaş la Ţăndărei, acolo. Şi o dau numai pe vin roşu. Am un moldovean aici (în salon n.r.) are numai palincă de-aia la 70 grade, are livadă. A zis că-mi dă 20 de litri”, a anunţat bărbatul într-un live pe contul lui de socializare.

Live pe Facebook şi când a fost preluat de ambulanţă

Acelaşi ţigan, suspect de infectare cu coronavirus, a făcut live pe Facebook şi în ambulanţa care îl transporta la spital, după ce a început să aibă simptomele specifice bolii.

Bărbatul a transmis imagini live pe Facebook din interiorul unei ambulanţe, după ce a sunat la numărul unic de urgenţă 112 şi a anunţat că se simte rău, are febră şi tuşeşte.

Un echipaj medical s-a deplasat la adresa indicată de bărbat şi l-a preluat pentru a-l transporta la spital.

În timpul transportului, fiind singur în ambulanţă, bărbatul a transmis live pe Facebook timp de aproximativ 20 de minute şi a transmis mai multe mesaje prietenilor săi.

În timp, clipul video live a fost distribuit de sute de oameni, astfel că peste 5000 de persoane se uitau la un moment dat.

„Moare lumea pe carantină. Daţi share, fraţilor, să vadă toată România. Nu mai ieşiţi afară. Că sunteţi în Anglia, Spania, Germania, nu mai ieşiţi afară. Ştie toată lumea: eu am fost sportiv de performanţă şi m-a dărâmat jos. Aveţi grijă de voi. Dacă pe mine m-a dat jos, vă daţi seama la ăştia care sunt mai bolnavi", se văita bărbatul suspect de coronavirus. Inclusiv presa centrală, câteva televiziuni şi două site-uri, au preluat filmuleţele ţiganului, promovându-l ca pe ceva nemaiîntâlnit.

Cristian Filip


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare