Inițializează o căutare

SAMGPL

Raport al Gărzii de Mediu Ialomiţa: Vivani a respectat toate procedurile în privinţa Celulei nr. 2 a depozitului de deşeuri periculoase


Gheorghe Tinel, preşedintele PNL Ialomiţa, aşteaptă raportul Corpului de Control al Ministrului Mediului, întocmit în urma verificării solicitate de deputatul liberal la nivelul instituţiilor din judeţul Ialomiţa cu atribuţii în domeniu.

Verificările au început în urma unei solicitări scrise pe care Gheorghe Tinel i-a remis-o pe 6 februarie lui Costel Alexe, ministrul Mediului. În adresa respectivă i se solicita lui Alexe verificarea oportunităţii şi legalităţii iniţiativei de extindere a capacităţii de stocare a operatorului local de salubritate.

Din raportul întocmit de oficialii Comisariatului Judeţean Ialomiţa al Gărzii Naţionale de Mediu la finalul verificărilor rezultă, aproape previzibil, că Vivani Salubritate a respectat, până în acest moment, toate procedurile referitoare la autorizarea Celulei nr. 2 a depozitului de deşeuri periculoase proiectat la doi paşi de Slobozia.

Practic, raportul întocmit de comisarii Gărzii de Mediu este un istoric al demersurilor pe care le-a făcut societatea aflată în insolvenţă în vederea autorizării extinderii depozitului de deşeuri periculoase din apropierea municipiului reşedinţă de judeţ.

Printre concluziile raportului Comisariatului Judeţean Ialomiţa al Gărzii Naţionale de Mediu, care este parte integrantă din raportul final al oficialilor Ministerului Mediului, se numără şi aceea că operatorul a trecut cu succes peste etapa de evaluare iniţială şi peste cea de încadrare, care a presupus şi analizarea documentaţiei în cadrul Comisiei de Analiză Tehnică.

Conform aceluiaşi document, viitorul depozit a trecut cu succes şi de etapa de analiză a calităţii raportului privind impactul asupra mediului. Moment din care, până la obţinerea acordului de mediu din partea Agenţiei pentru Protecţia Mediului Ialomiţa, nu a mai fost decât un pas. Pas făcut la data de 30 septembrie şi urmat la începutul anului în curs de emiterea de către Primăria Municipiului Slobozia a autorizaţiei de construcţie. Datat 7 ianuarie, documentul semnat şi parafat de primarul Adrian Mocioniu a declanşat şi reacţia opiniei publice locale, dar şi pe cea a preşedintelui PNL Ialomiţa.

Gheorghe Tinel acuza, la momentul în care decizia eliberării autorizaţiei de construcţie a devenit de notorietate publică, faptul că „Bărăganul se transformă, încet, dar sigur, din grânarul Europei în groapa de gunoi pentru deşeuri periculoase şi industriale toxice, cu sprijinul nemijlocit al celor care au responsabilităţi în a împiedica astfel de lucruri”.

Concluziile controlului efectuat de Corpul de Control al Ministrului Mediului la Garda de Mediu şi la Agenţia pentru Protecţia Mediului Ialomiţa ar urma să fie comunicat petentului în cursul lunii aprilie.

Robert-Viorel Dincă


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare