Inițializează o căutare

SAMGPL

Ştefan Muşoiu, deputat PSD: „Este nevoie de decizii ferme şi rapide în sprijinul românilor”


Vicepreşedintele social-democraţilor ialomiţeni se află, împreună cu colegii săi de grup parlamentar din Camera Deputaţilor, de aceeaşi parte a baricadei cu românii aflaţi în plin război cu pandemia de coronavirus.

Muşoiu s-a numărat la începutul săptămânii printre parlamentarii care, cu ochii pe statisticile Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale, au încercat să limiteze, cu mijloacele aflate la îndemână, efectele colaterale ale crizei în care România a ajuns din cauza coronavirusului.

Ştefan Muşoiu (foto) ne-a declarat că setul de măsuri promovate de parlamentarii PSD nu reprezintă o noutate în peisajul european. Dar, sunt considerate vitale pentru cei pe care îi vizează în mod direct, în actualul context, deopotrivă epidemiologic şi socio-economic: „Sunt măsuri de protecţie socială pe care le-au adoptat mai toate statele din Europa Occidentală. Nu am inventat noi roata şi nici apa caldă. Intenţia noastră este de a sprijini deopotrivă oamenii aflaţi în pericol de a-şi pierde locul de muncă şi mediul de afaceri. Pentru că odată ce nu mai există venituri, întreaga economie se poate prăbuşi. Or, în aceste condiţii, toată lumea pierde. Aceste măsuri sunt menite ca, la finalul situaţiei de criză prin care trecem cu toţii, să ieşim fără teama pentru eventuale consecinţe viitoare. Şi, mai ales, apţi de a ne relua activitatea cu succes şi cu pierderi minime...”, şi-a nuanţat Muşoiu sprijinul pentru pachetul de măsuri iniţiate de PSD.

În şedinţa de plen de vinerea trecută, social-democraţii au promovat un proiect de lege conform căruia toţi angajaţii trimişi în şomaj tehnic vor beneficia de indemnizaţie plătită de stat, cu plata în 15 zile, în conturile deschise de angajatori la băncile comerciale. Aceeaşi iniţiativă legislativă mai prevede şi că angajatorii nu pot desfiinţa locurile de muncă pentru care s-a acordat indemnizaţia de şomaj pentru o perioadă cel puţin egală cu cea a suspendării pentru care au beneficiat de plata indemnizaţiilor din bugetul asigurărilor sociale de şomaj.

„Fiecare român care se confruntă cu această situaţie are nevoie de sprijin pentru a se putea reîntoarce la locul de muncă odată cu ridicarea stării de urgenţă”, şi-a justificat Muşoiu votul pentru respectiva iniţiativă legislativă.

Demersul social-democraţilor a fost justificat de faptul că la sfârşitul lunii martie, conform statisticilor Ministerului Muncii, aproximativ 863.000 de salariaţi aveau contractele de muncă suspendate, alţi 174.000 aflându-se în situaţia de a avea contractele suspendate pe perioada stării de urgenţă.

Robert-Viorel Dincă


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare