Inițializează o căutare

SAMGPL

Deputatul Tinel Gheorghe redenumește PSD: Partidul Speculanților Dramei


Preşedintele liberalilor ialomiţeni a folosit mingea ridicată la fileu de principalii adversari politici prin promovarea mai multor proiecte de legi, pentru a-i acuza că vor să obţină capital politic de pe urma dramei prin care trec românii în această perioadă.

Deputatul liberal de Ialomiţa consideră că prin promovarea legilor de suspendare a rambursării creditelor şi de acordare de facilităţi contribuabililor operatori economici, „PSD şi acoliţii încalcă în mod cinic şi lipsit de profesionalism Constituţia, se folosesc de fricile românilor şi îşi bat joc de speranţele noastre”!

În opinia politicianului liberal, social-democraţii, împreună cu cei care îi susţin în Parlamentul României, au păcălit inclusiv pe cei care le-au acordat încrederea, manifestând ceea ce Tinel cataloghează drept „un oportunism mizerabil şi o lipsă de scrupule de-a dreptul scandaloasă”: ,,Au adoptat două legi care îşi propun, pompos, să suspende rambursarea creditelor şi să acorde facilităţi contribuabililor operatori economici, pe principiul „le dăm la toţi, că nu dăm de la noi!”, iar dacă „nu le ajunge la toţi”, de vină este guvernul liberal!”

Gheorghe Tinel acuză public maniera în care respectivele proiecte de lege au fost trecute prin Parlament, fără o dezbatere serioasă şi aprofundată, în încercarea de a crea, de fapt, probleme Cabinetului Orban: „Ce le trece prin cap PSD-iştilor? Dacă trec legile de controlul CCR, lăsăm fără bani Guvernul liberal”. Prin urmare, Guvernul nu va putea lua măsurile economice care se impun, lumea va suferi şi îi va înjura, dar ne vor vota pe noi, în toamnă”, a decodificat Gheorghe Tinel scenariul pus la cale de social-democraţi. Tinel nu se sfieşte să îi acuze, pur şi simplu, de crimă la adresa conaţionalilor, în condiţiile în care, în opinia liderului liberal, banii oricum puţini din piaţă trebuie bine gestionaţi, astfel încât măsurile de ieşire din criza sanitară şi cea economică să îşi producă efectele şi să ne protejeze vieţile, sănătatea şi interesele: „Bani mai puţini pentru sănătate, bani mai puţini pentru sprijinirea persoanelor aflate în nevoie, pentru salvarea locurilor de muncă, pentru salvarea antreprenorilor români care plătesc taxe şi impozite. Dar ce le pasă lor, PSD-iştilor?”, se întreabă preşedintele PNL Ialomiţa. În opinia acestuia, măsurile propuse de PSD nu vor avea altă consecinţă directă decât dinamitarea economiei şi, implicit, a bugetului României. În plus, Gheorghe Tinel consideră că proiectele de lege care vizează suspendarea plăţii ratelor la toate creditele şi a utilităţilor sunt acte normative ratate, de o calitate a reglementării execrabilă: „Sunt neclare, folosesc termeni improprii, sunt imprevizibile în aplicarea lor viitoare, sunt discriminatorii, încalcă principiul neretroactivităţii legilor civile, încalcă principiul proporţionalităţii, al bicameralismului, încalcă principiul cooperării loiale între puterile în stat, încalcă prevederi constituţionale şi legea care reglementează procesul de adoptare a actelor normative…! Pur şi simplu sunt neconstituţionale, pe părţi şi de-a întregul”, consideră Gheorghe Tinel. Prin urmare, în opinia sa, decizia de atacare la CCR a respectivelor acte normative este un gest de normalitate din partea PNL...

Robert-Viorel Dincă


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare