Inițializează o căutare

SAMGPL

Operaţiunea „Dezinfecţia”, blocată la Slobozia de un control al DSP Ialomiţa


Administraţia Mocioniu a anunţat joia trecută că se află în imposibilitatea de a continua acţiunile de dezinfecţie pe străzi şi în scările de bloc. Motivul îl reprezintă o sancţiune aplicată de DSP în urma unui control al cărui rezultat a fost acela că produsul folosit, Aldezin, nu este conform. În urma descinderii inspectorilor DSP, Primăria Slobozia a fost sancţionată şi cu o amendă în cuantum de 500 de lei, motivată de faptul că produsul utilizat pentru dezinfecţia spaţiilor publice din ar fi, de fapt, de uz veterinar. Complementar amenzii aplicate, s-a dispus şi sistarea utilizării Aldezinului în vederea dezinfectării scărilor de bloc şi a spaţiilor publice. În comunicatul de presă remis joi, oficialii primăriei precizează că soluţia dezinfectantă folosită, fabricată la Institutul Pasteur şi autorizată TP2 „până în 2016” este, în acest moment, autorizată TP3.

În acelaşi comunicat, Administraţia Mocioniu mai precizează şi că, în ultimele trei săptămâni de când au fost declanşate operaţiunile de dezinfecţie la Slobozia, Direcţia de Sănătate Publică a fost în mod constant cu privire la produsul utilizat. Mai mult decât atât, Mocioniu afirmă şi că printr-o adresă remisă Instituţiei Prefectului a atras atenţia asupra modului în care DSP înţelege să abordeze relaţia cu administraţia locală: „Am atras atenţia asupra faptului că la şedinţele de Comitet Local pentru Situaţii de Urgenţă Slobozia, reprezentantul DSP fie nu participă, fie nu este de specialitate, şi am cerut recomandări în ceea ce priveşte dezinfecţia. Adresa este fără răspuns până în momentul de faţă”, se precizează în comunicatul de presă.

Reprezentanţii Primăriei Slobozia mai precizează şi că recomandări privind dezinfectarea domeniului public au fost solicitate Guvernului şi de către Asociaţia Municipiilor din România, structură asociativă din a cărei conducere face parte şi primarul Sloboziei: „Majoritatea primăriilor au folosit produse TP 3, iar unele chiar TP 4. În urma controlului efectuat de către DSP, am solicitat să ni se indice produsul pe care să îl folosim, însă nu am primit răspuns...”, mai precizează administraţia locală.

Produsul folosit la Slobozia este, la această oră, în curs de autorizare TP2, produsele care conţin substanţa activă din componenţa acestuia fiind comercializate în toată Uniunea Europeană ca TP2: „ Mai exact, produsul care nu a fost conform din punctul de vedere al DSP până acum va fi conform de săptămâna viitoare, dacă se va întruni comisia naţională de biocide”, subliniază oficialii Primăriei.

Argumentul primarului în favoarea faptului că operaţiunea de dezinfecţie nu a prezentat riscuri pentru sănătatea locuitorilor Sloboziei este acela că „nu au fost sesizări din partea cetăţenilor”.

Oficialii Primăriei Slobozia mai constată şi că „produsele existente pe piaţa dezinfectanţilor şi recomandate de către DSP au doar costuri enorme, fiind fără acţiune virucidă, „deci nu combat coronavirusul” şi insistă, în acest context, ca DSP Ialomiţa să precizeze care sunt produsele care ar trebui folosite la dezinfecţia scărilor de bloc şi a spaţiilor publice din municipiul reşedinţă de judeţ.

Cristian Filip / Foto: Florin Floreanu / guraialomitei.com


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare