Inițializează o căutare

SAMGPL

O izoletă artizanală, motiv de linșare a unui medic al spitalului din Fetești


Salem Zahra, directorul medical al Spitalului Municipal „Anghel Saligny” din Feteşti, s-a trezit în mijlocul unui veritabil scandal public. Miza acestuia este o izoletă construită artizanal de către unul dintre medicii spitalului, a cărei imagine a ajuns accidental pe Facebook şi s-a viralizat joi seară.

Pe fondul numeroaselor controverse legate de modul în care autorităţile gestionează situaţia de criză apărută după ce şi România a fost lovită de pandemie, Zahra a fost acuzat că pune în pericol viaţa pacienţilor spitalului feteştean.

În replică, cel acuzat afirmă că nu s-a pus nici măcar o singură secundă în discuţie eventualitatea ca izoleta să fie folosită: „A fost construită în urmă cu câteva zile de un coleg de-al nostru. Ulterior, acesta a trimis fotografia câtorva colegi şi câtorva asistente şi aşa s-ar părea că a ajuns pe internet. Cineva, în mod clar, a fost „binevoitor”. Ce pot să vă spun cu siguranţă e că nici măcar nu se punea problema să fie folosită, a fost vorba doar de un experiment...”, ne-a declarat directorul medical al spitalului din Feteşti.

Zahra avea să anunţe ulterior că a sesizat organele de poliţie în legătură cu afirmaţiile defăimătoare la adresa sa. Salem Zahra a precizat că se va îndrepta în instanţă şi împotriva celor care au propagat în mediul online informaţia că s-ar afla la originea unei practici interzise, anume spălatul măştilor chirurgicale deja folosite: „E o prostie pentru care cineva va trebui să răspundă. Cu atât mai mult cu cât spitalul a dispus de un număr de 11.000 de măşti rezervate pentru personal. Nici nu le-am folosit pe toate, nu aveam de ce să le spălăm şi refolosim pe cele vechi”, ne-a precizat Salem Zahra. În opinia sa, s-a încercat crearea unei false imagini, într-un moment important pentru spital şi pentru cei aflaţi la dispoziţia pacienţilor: „Nu era momentul pentru aşa ceva. Oamenii care dau informaţii de genul acesta vor să lovească nu în persoana mea, ci în sistemul medical în general. Or, în momentul acesta avem nevoie de unitate şi de susţinere din partea celor pentru care suntem la datorie...”, a mai spus Zahra, ca reacţie la acuzaţiile aduse joi într-o postare pe Facebook.

Robert-Viorel Dincă


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare