Inițializează o căutare

SAMGPL

15 cadre medicale de la SJU și Spitalul Țăndărei, puse "pe tușă" de coronavirus


Numărul medicilor izolaţi la domiciliu în Ialomiţa rămâne constant. Spitalul Judeţean de Urgenţă, aflat în avanpostul luptei care se duce la nivel local împotriva coronavirusului, va fi privat până marţea viitoare de aportul a doi dintre medicii de care dispunea. Celor doi „indisponibilizaţi” li s-au adăugat un radiolog, patru asistente medicale şi patru brancardieri.

Şi Spitalul Orăşenesc din Ţăndărei a fost lovit de gestul femeii în vârstă de 70 de ani, care s-a prezentat duminică, 22 martie, la Camera de Gardă de unde a fost ulterior transferată la Slobozia. Medicul care a consultat-o la Ţăndărei împreună cu patru asistenţi medicali au trebuit să intre, la rândul lor, în izolare, după ce rezultatele de laborator efectuate la Bucureşti au confirmat că este infectată cu coronavirus.

Anca Telehuz, medicul-şef al Unităţii de Primiri Urgenţe de la Spitalul Judeţean de Urgenţă, atrage atenţia asupra faptului că situaţia cadrelor medicale „disponibilizate” în perioada următoare s-ar putea agrava în judeţ: „Ţăndăreiul a devenit un focar, majoritatea celor confirmaţi ca infectaţi provenind din acelaşi loc. La fel, Căzăneştiul şi Urziceniul. La noi ajung din ce în ce mai mulţi pacienţi care se încadrează în tipologia de caz, iar asta ne face să fim din ce în ce mai preocupaţi de situaţie. Cu atât mai mult cu cât în cursul serii de duminică am primit un ordin al ministrului Sănătăţii în care se precizează, fără echivoc, că spitalele judeţene vor trebui să disponibilizeze către alte unităţi medicale, acolo unde va fi necesar, personal medical, aparatură şi medicamente. Sper să putem să reuşim, deşi nu suntem nici noi ceea ce s-ar putea numi un „Rai” al dispozitivelor medicale. Câte ventilatoare, spre exemplu, să redirecţionăm către Feteşti? Ca să nu mai vorbesc despre personal medical...”, spune Anca Telehuz.

În acest moment, Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia este singurul din judeţ care a primit tratamentul specific pentru infecţia cu coronoavirus. Asta în ciuda faptului că în cadrul videoconferinţei la care a participat săptămâna trecută Victor Costache, ministrul demisionar al Sănătăţii, fusese avansată ideea ca Spitalul Municipal „Anghel Saligny” din Feteşti să devină spital exclusiv COVID.

Din informaţiile de care dispunem la ora închiderii ediţiei, în Centrul de Carantină de la Amara au ajuns în cursul zilei de ieri doi suspecţi de infectare cu coronavirus proveniţi de la Ţăndărei. Un al treilea ar fi fost transferat în cursul nopţii de duminică de la Feteşti.

Robert-Viorel Dincă


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare