Inițializează o căutare

SAMGPL

Un țigan din Bărbulești s-a ales cu dosar penal după ce a scuipat un polițist


Incidentul ai cărui protagonişti au fost un localnic de etnie romă din Bărbuleşti şi un poliţist din Urziceni s-a petrecut miercuri, la orele prânzului. Aflaţi în patrulare pe raza comunei, membrii unui echipaj de poliţie au observat în trafic un autoturism care se deplasa pe un traseu sinuos. Ţinuta de drum a maşinii conduse de bărbatul în vârstă de 49 de ani i-a făcut pe poliţişti să pornească în urmărirea vehiculului. Pentru că nu a răspuns semnalelor acustice emise de echipaj, poliţiştii s-au lansat în urmărirea maşinii, iar în momentul în care şoferul urmărit a accelerat, a scăpat maşina de sub control, aceasta oprindu-se în gardul unui imobil.

Unul dintre cei doi oameni ai legii implicaţi în urmărirea fugarului i-a cerut acestuia să se legitimeze şi a încercat să-l testeze cu aparatul Drager. Demersul poliţistului s-a lovit de refuzul şoferului „de ocazie”, care, devenit violent, l-a ameninţat cu bătaia. În momentul escaladării conflictului, poliţistul s-a văzut nevoit să-l încătuşeze pe recalcitrant, tentativa sa fiind tratată de cel vizat cu ...un scuipat.

În urma aprofundării cercetărilor faţă de bărbatul în vârstă de 49 de ani, poliţiştii au ajuns la concluzia că nu deţine permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule. Mai mult decât atât, au descoperit că acesta venise din Franţa cu doar trei zile înaintea incidentului în timpul căruia a refuzat şi testarea cu aparatul Drager şi prelevarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Comportamentul iresponsabil i-a adus „şoferului” o sancţiune contravenţională în valoare de 5000 de lei pentru nerespectarea prevederilor Ordonanţei Militare nr. 2 şi conducerea către Centrul de Carantină Instituţionalizată din Amara, unde va rămâne timp de două săptămâni. Carantina nu-l va scuti însă de dosarul penal întocmit pe numele său pentru ultraj, conducere fără permis şi

refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Poliţistul implicat în incidentul de la Bărbuleşti, în vârstă de 36 de ani, a fost nevoit să se autoizoleze la domiciliul din Urziceni pentru o perioadă de 14 zile.

Cu privire la poliţistul care a intrat în contact direct cu persoana în cauză, acesta se va autoizola la domiciliu pe o perioadă de 14 zile.

Robert-Viorel Dincă


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare