Inițializează o căutare

SAMGPL

Curtea de Apel i-a respins acţiunea! Geronimo Brănescu nu revine pe funcţia de şef al ANSVSA


Feteşteanul Geronimo Brănescu a fost demis de la conducerea Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare (ANSVA) de premierul Ludovic Orban, la jumătatea lunii noiembrie a anului trecut. Demiterea l-a determinat pe Brănescu să deschidă acţiune în instanţă, la Curtea de Apel Bucureşti, pe data de 21 februarie a.c.. Astfel, fostul şef ANSVA a chemat în judecată pe Ludovic Orban în calitate de premier şi Autoritatea, solicitând anularea actului administrativ cu caracter normativ, respectiv decizia de demitere nr. 411/13.11.2019. Joi, 12 martie a.c., Curtea de Apel Bucureşti s-a pronunţat în privinţa cererii lui Brănescu prin care a cerut suspendarea deciziei de demitere. Instanţa a considerat că nu se impune pronunţarea unei ordonanţe preşedinţiale de suspendare a deciziei de demitere. În privinţa cererii de anulare a deciziei, instanţa se va pronunţa pe data de 5 mai a.c..

Precizăm că decizia de demitere a survenit ca urmare a incidentului din Portul Midia, când o navă încărcată cu peste 14.000 de oi s-a răsturnat. De la Bucureşti, Brănescu a revenit pe funcţia de director executiv al Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Animalelor Constanţa, însă imediat a intrat în concediu medical, fiind înlocuit de şefii locali ai PNL. Anterior numirii sale la DSVSA Constanţa, Geronimo Brănescu a fost medic coordonator, între 2010 şi 2012, la Circumscripţia Sanitară şi pentru Siguranţa Alimentelor Feteşti.

Brănescu, un fermier rău-platnic

De parcă nu ar fi fost de ajuns demiterea din fruntea ANSVSA, Geronimo Brănescu a fost lovit şi de o executare silită, la cererea unei societăţi, în vederea recuperării unei creanţe în valoare de 4.361,70 lei, reprezentând rest arendă pentru anul agricol 2018 – 2019. De precizat faptul că este vorba despre un teren pe care Geronimo Brănescu l-a exploatat în Feteşti.

Dispărut, de ceva timp, de pe scena publică din cauza unor probleme medicale, fostul şef al ANSVSA, respectiv al Direcţiei Sanitar Veterinare Constanţa, se confruntă şi cu probleme financiare. Acesta a exploatat un teren agricol în Feteşti, aflat în proprietatea unei firme, SC Denro Invest SRL, deţinută de un cetăţean danez, în baza unui contract de arendă. Pentru anul agricol 2018 – 2019 a fost emisă o factură pe care Brănescu a achitat-o parţial, rămânând un rest de plată de peste 4.000 de lei. În ciuda eforturilor societăţii de a-şi recupera debitul, acest lucru nu s-a concretizat. Fapt pentru care a demarat procedurile de executare silită. Astfel, a fost încuviinţată executarea silită la cererea creditoarei Denro Invest SRL împotriva debitorului Brănescu Geronimo Răducu, în temeiul titlului executoriu reprezentat de Contractul de arendă din data de 06 februarie 2018, înregistrat la Consiliul Local al Municipiului Feteşti, în vederea recuperării creanţei prevăzută în titlul executoriu, respectiv suma de 4.361,70 lei, reprezentând rest arendă pentru anul agricol 2018 – 2019 conform facturii nr. 78/02.09.2019. Suma va fi actualizată până la achitarea integrală a acesteia, la care se adaugă şi cheltuielile de executare silită. În acest sens a fost autorizat biroul unui executor judecătoresc să treacă la executarea silită a obligaţiei cuprinse în titlul executoriu.

Sorin Duţu


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare