Inițializează o căutare

SAMGPL

Gheorghe Tinel, preşedintele PNL Ialomiţa, are o singură certitudine: „Toţi primarii noştri în funcţie vor candida”


Liberalii ialomiţeni în frunte cu preşedintele lor au intrat în febra pregătirilor pentru alegerile locale din iunie. Febră concretizată, cel puţin pentru moment, prin anunţarea publică a candidaturii lui Dragoş Soare la funcţia de primar al Sloboziei. O oficializare care, în mod normal, ar trebui continuată cu un anunţ similar în ceea ce-i priveşte pe eternul şi „fascinantul” Constantin Sava – primarul în funcţie la Urziceni din 2008 şi pe Nicolae Ţintă – favorit pentru postul de succesor al lui Ion Măiţă în fotoliul de primar al Amarei.

Tinel se dovedeşte mai degrabă ezitant în a rosti nume, însă pare suficient de sigur pe sine atunci când afirmă că toţi primarii PNL în funcţie vor candida. Liberalul lasă să se înţeleagă că la fel stau lucrurile şi în cazul localităţilor cu viceprimari liberali: „Nu există dubii, viceprimarii noştri vor fi candidaţii PNL în localităţile respective gen Moviliţa, Jilavele sau Balaciu. În restul localităţilor, am intrat într-un program de evaluare şi de sondare pentru a stabili cu certitudine care sunt cei mai buni candidaţi. La Feteşti, spre exemplu, avem două-trei soluţii, vom vedea în urma sondajelor în teren care este cea mai bună. Testăm terenul şi la Ţăndărei, unde scorul obţinut la prezidenţiale ne îndreptăţeşte să emitem pretenţii. Sunt şi localităţi unde nu avem dubii, facem măsurători doar pentru a putea anticipa care va fi scorul real...”.

Care sunt aceste din urmă localităţi, Tinel preferă să fie, o dată în plus, enigmatic. Şi să-şi motiveze poziţia prin faptul că nu vrea să-i demobilizeze pe cei vizaţi pentru candidatura la localele din iunie: „Chiar nu vreau să dau exemple pentru că nu vreau să se simtă bătuţi în cuie. Pot să spun că în această situaţie se află mai bine de jumătate dintre localităţile ialomiţene unde nu avem primari. Cert e că nu vom face rabat la nici una dintre strategiile care să ne aducă victoria...”.

Preşedintele liberal recunoaşte şi faptul că în strategia de pre-campanie intră şi racolarea unora dintre primarii în funcţie în localităţi importante ale judeţului. Chiar dacă nu pare să agreeze termenul de racolare: „Sunt şi localităţi unde încercăm, pentru că există solicitări, să aducem primari în funcţie care în momentul de faţă sunt membri ai altor partide. Avem şi astfel de discuţii. Nu-i racolăm, e vorba despre primari care au fost ai noştri şi au plecat prin ordonanţă de urgenţă. Facem un act de justeţe politică dându-le şansa de a se reîntoarce...”, afirmă liderul liberal.

Convingerea sa este aceea că strategia abordată în Ialomiţa este una completă şi, implicit, complexă, menită să maximizeze scorul politic al PNL în judeţ.

Robert-Viorel Dincă


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare