Inițializează o căutare

SAMGPL

Clienţii ţepuiţi de Agenţia ,,Terra Turism” vor primi doar 21,5% din valoarea sejururilor plătite

Oana Dunel (foto), patroana celei mai mediatizate agenţii de turism din Ialomiţa, nu a ţepuit sute de persoane cum se afirmase iniţial, ci câteva zeci, fizice şi juridice, dar bune. Bune de plată, evident! 34 de nume cuprinde tabelul definitiv al creanţelor în care sunt înscrişi cei care au de recuperat bani de la agenţia de turism din Slobozia intrată în faliment la sfârşitul lunii iunie a anului trecut. Totalul datoriilor neachitate de Terra Turism este de 1,59 milioane de lei. 


Cel mai gras client ţepuit de ,,Terra Turism” este, după cum era de aşteptat în astfel de cazuri, statul român prin ANAF. Astfel, AJFP Ialomiţa a fost înscrisă provizoriu în tabloul definitiv al creanţelor cu suma de 585.000 de lei. Deocamdată, administratorul special al societăţii a contestat în instanţă debitul stabilit de AJFP Ialomiţa în urma controlului financiar-contabil efectuat. Pe locul doi ca şi creditor din punct de vedere al sumei se află Omniasig cu suma de 405.000 de lei. Iar pe locul III se află tot o societate de asigurări, City Insurance, cu 203.000 lei. Dintre ţepuiţi nu lipsesc nici colaboratorii firmei slobozene de turism, printre aceştia remarcându-se Paralela 45 cu suma de 138.000 de lei. De asemenea, am mai remarcat şi firma fostului prefect Marinică Cazacu, Ciril Com SRL, care a fost trasă în piept cu suma de 2.700 de lei.

De remarcat în tabelul definitiv al creanţelor un avocat din Bucureşti, plătit cu 10.000 de euro pentru nişte servicii făcute firmei Terra Turism, şi care, iată, aştepta banii promişi.

Pe lista cu creditori ai agenţiei falimentată de Oana Dunel se află şi 20 de persoane fizice. Evident, acestea au plătit pachete de servicii turistice şi nu au mai apucat să se bucure de ele întrucât Terra Tourism „a luat-o la vale“. Ţepele luate de aceste persoane fizice variază de la 764 de euro şi ajung până la 2970 de euro. Dintre cele 20 de persoane nu puteam să nu o remarcăm pe Dinu Viorica Cleopatra, adjuncta Parchetului Judeţean. Astfel, prim-procurorul Dinu Viorica a fost ţepuită cu suma de 6.000 de lei, echivalentul a 1271 de euro. Cu ocazia asta înţelegem şi de ce ţepara Oana Dunel a cerut strămutarea dosarului de faliment de la Tribunalul Ialomiţa la Tribunalul Călăraşi.

Ţepuiţii vor primi doar 1/5 din suma plătită

Recent, una dintre societăţile de asigurări care a asigurat Terra Turism a notificat clienţii-persoane fizice că a stabilit cuantumul sumelor cu care îi va despăgubi. Este vorba despre o cincime din suma plătită, dar nu ştim să vă oferim detalii despre modalitatea de calcul. Probabil, au împărţit suma asigurată la valorile achitate de clienţi. În plus, pe lista cu despăgubiţi au intrat doar clienţii care au cumpărat pachete turistice până la data de 24 aprilie 2018. Această dată este ultima zi de valabilitate a poliţei Omniasig.

Ulterior, în perioada 24 aprilie – 16 mai 2018, Terra Tourism a vândut produse turistice fără a avea asigurare, aşa că persoanele respective vor vedea doar ...luna de pe cer. Ulterior, în data de 17 mai 2018 Terra Turism a încheiat o nouă asigurare cu City Insurance.

Următorul termen de judecată în dosarul de insolvenţă al agenţiei Terra Turism va avea loc în data de 30 iunie a.c.. Practic, dosarul are termene din 3 în 3 luni.

Sorin Duţu


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare