Inițializează o căutare

SAMGPL

Un fost deputat PSD-PUR de Ialomiţa, numit director adjunct al Portului Constanţa


// AUTOR: Elena Georgescu

În 2004, Bogdan Pascu a candidat în Ialomiţa din partea Alianţei PSD-PUR la o funcţie de deputat şi a şi obţinut-o, la vremea respectivă fiind mână dreaptă a lui Dan Voiculescu. Asta ca să explicăm cum a aterizat Pascu în Ialomiţa, pe lista PSD, pe o poziţie eligibilă. Iar de săptămâna trecută, Bogdan Pascu este administrator al Portului Constanţa după ce l-a înlocuit în funcţie chiar pe cel care l-a adus în această companie, în 2016, pe fostul director general Dan Tivilichi. Pascu a fost, iniţial, consilierul lui Tivilichi, iar acum este administrator al companiei portuare, dar şi director general adjunct.

Bogdan Pascu a fost membru al Partidului Conservator (PC) şi lider al grupului din Camera Deputaţilor al acestei formaţiuni. Când a fost adus de Dan Tivilichi ca şi consilier personal în Compania Naţională Administrarea Porturilor Maritime SA Constanţa (CN APMC), în 2016, Pascu nu mai fusese angajat la stat din 2012. A fost anul în care fostul deputat şi lider PC era revocat din funcţia de director general adjunct la Proiecte cu Finanţare Externă al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), fiind considerat prima victimă a guvernării corporative din Ministerul Transporturilor. Pascu fusese numit în acea funcţie cheie de la CNADNR cu doar câteva luni mai devreme de către premierul de atunci Victor Ponta. Anterior, Bogdan Pascu a fost ministru de stat pentru coordonarea activităţilor din domeniile mediului de afaceri şi întreprinderilor mici şi mijlocii, iar în 2006 a fost chiar vicepremier al României, în Guvernarea Tăriceanu.

Proprietar de terenuri în Ciulniţa

Fostul viceprim-ministru ajuns acum director general adjunct şi administrator al Portului Constanţa se poate lăuda cu o avere considerabilă. Bogdan Pascu deţine 18,62 de hectare de teren agricol în judeţul Ialomiţa, la Ciulniţa. Fostul lider PC, retras între timp din politică mai deţine un apartament şi o casă în Bucureşti, dar şi o casă de vacanţă în Dâmboviţa. Pascu are aproape 900.000 de lei în conturi bancare şi acţiuni la 12 societăţi comerciale, în valoare totală de peste 120.000 de lei, fostul vicepremier având participaţii la entităţi precum Altur SA, Banca Transilvania, Rompetrol Rafinare, Zentiva SA şi cele cinci SIF-uri. Bogdan Pascu a declarat pentru ultimul an venituri de 85.726 lei de la APC, în timp ce soţia sa, Alexandra Teodora, a câştigat 55.400 lei din funcţia de consilier de specialitate la Elcen SA Bucureşti. Fostul vicepremier a mai încasat 10.000 lei dintr-un contract de arendă cu firma Kalmaroma din Ciulniţa.


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare