Inițializează o căutare

SAMGPL

Cornel Ianuş, comisarul şef al CJPC Ialomiţa, prins beat la serviciu şi cu atenţii la pachet


// AUTOR: Sorin Duțu

Săptămâna trecută, Sorin Suşanu, coordonator al Corpului de Control al preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului, şi Paul Anghel, director general în cadrul aceleiaşi instituţii, au efectuat un control la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Ialomiţa. Motivul a fost unul cât se poate de întemeiat – preşedintele Horia Constantinescu, şeful Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului, avea informaţii despre proasta activitate desfăşurată de Cornel Ianuş – comisarul şef al CJPC Ialomiţa. Constantinescu avea date care arătau că CJPC Ialomiţa este pe ultimul loc în ţară, că Ianuş vine beat la serviciu şi că activităţile de control era desfăşurate la „mica înţelegere“.

Pe una dintre filmările făcute publice de Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului, se poate vedea cum Ianuş este pus să sufle în aparatul etilotest de o agentă de la Poliţia Slobozia. La finalul testării, aparatul Drager a arătat 0,12 la mie, alcool în aerul expirat. În acel moment poliţista a făcut o precizare, că 0,12 înseamnă fie o beţie cu o zi înainte, fie că înainte de testarea la care tocmai fusese supus Ianuş ar fi putut consuma o cantitate mică de alcool, doar un pahar. Imediat, Ianuş a avut o reacţie de copil prins asupra faptului, spunând ce a consumat: „vin!“

Bere „la bord“, bere la pachet

Scos la aer din birou, în faţa instituţiei, de preşedintele ANPC, Ianuş a crezut că are o discuţie amicală cu şeful său. Dar, de unde! Constantinescu l-a filmat iar cu telefonul în timp ce Ianuş recunoştea nonşalant că a mai băut în timpul serviciului. De data asta o făcuse în timpul unui control realizat la un ştrand la care a ţinut neapăt să fie prezent. Pe acea filmare, Ianuş a recunoscut că a consumat o bere la acel ştrand, ocazie cu care autoturismul instituţiei a fost implicat într-un accident minor. Mai mult decât atât, la plecarea de la acel ştrand, un angajat al firmei respective i-a dat la pachet lui Ianuş o sacoşă cu mai multe sticle de bere şi de apă. Chestionat de Constantinescu pe această temă, Ianuş a considerat primirea de atenţii ca fiind ceva derizoriu, că iniţial ar fi refuzat, dar că le-a primit pentru că îl cunoştea pe responsabilul firmei care deţine ştrandul. Pentru că lui Constantinescu i s-a părut dubios faptul că fostul şef CJPC Ialomiţa a ţinut să fie prezent la controlarea unui ştrand, i-a adresat câteva întrebări tematice ca să-i verifice cunoştinţele. Evident, Ianuş a picat şi acest test cu brio, recunoscând doar faptul că unul dintre colegi s-a ocupat de control, şeful CJPC Ialomiţa fiind prezent doar pentru a-i arăta drumul către ştrand. Ştiind şi că a primit acea sacoşă cu băuturi, Constantinescu l-a mai întrebat pe Ianuş dacă a aplicat vreo sancţiune şi dacă a lăsat măsuri de remediere firmei care deţine acel ştrand. După cum era de aşteptat, sancţiunea a fost „avertisment“, măsuri dispuse – a fost una singura pe care nu a mai verificat dacă firma respectivă a remediat-o.

La un pahar cu primarul-victimă a CJPC

Într-o altă filmare făcută publică de şeful ANPC, la un moment dat subiectul discuţiei cu Ianuş a fost primarul municipiului Urziceni, Constantin Sava. Având în vedere că şi Ianuş este din Urziceni, membru PNL chiar, iar soţia fostului şef CJPC este directorul Spitalului Urziceni, este lesne de înţeles că ambii soţi au obţinut acele funcţii cu susţinerea primarului Sava. În acest context, faptul că Ianuş se afla cu Sava la un pahar de vin în momentul în care Constantinescu l-a sunat să-şi anunţe prezenţa în Ialomiţa, nu poate fi trecut uşor cu vederea. Dintr-o altă filmare pusă la dispoziţia publicului de acelaşi preşedinte al ANPC rezultă că şi Constantinescu a avut o discuţie cu Sava despre Ianuş. În acea discuţie, Sava s-ar fi plâns că CJPC i-a dat foarte multe amenzi pe firma sa. Întrebat despre acest aspect, Ianuş a negat, spunând că nu s-a mai întâmplat acest lucru de ani de zile. În realitate, în stilu-i caracteristic, Sava a încercat să-i pună o pilă lui Ianuş, care, iată, nu a funcţionat. Mai mult decât atât, deşi Ianuş a fost anunţat că preşedintele ANPC îi vine în control, acesta a continuat să consume băuturi alcoolice cu primarul Sava.

În urma acestui control, Ianuş a fost „convins“ să demisioneze, iar alţi doi comisari au fost retraşi de pe teren, urmând să desfăşoare doar activităţi de birou din cauza unor acţiuni de control „solitare” şi ineficienţă în gestionarea sesizărilor. Preşedintele ANPC a mai descoperit la CJPC Ialomiţa, pe lângă mizeria din sediu, faptul că sesizări făcute de cetăţeni în lunile ianuarie-februarie au fost soluţionate după 6 luni de zile, în iunie-iulie.


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare