Inițializează o căutare

SAMGPL

Simona Tonţ rămâne inspector şcolar general până la noi ordine


// AUTOR: Robert-Viorel Dincă

Mandatul care a debutat la sfârşitul lunii mai expirase la 1 septembrie şi a fost prelungit pe termen nelimitat. Conform prevederilor legale în vigoare, interimatul Simonei Tonţ nu poate fi prelungit, însă, dincolo de finalul anului şcolar 2019-2020.

Inspector de specialitate pentru coordonarea proiectelor cu finanţare europeană, Simona Tonţ a ajuns la conducerea învăţământului ialomiţean după cea de-a doua debarcare a Luminiţei Barcari, care a avut loc după ce titulara de drept a postului din fruntea ISJ Ialomiţa a pierdut unul dintre litigiile cu Ministerul Educaţiei. Oficialii ministerului atacaseră cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ordonanţa preşedinţială prin care Barcari fusese repusă în drepturi. În momentul în care sentinţa iniţială pronunţată de Curtea de Apel a rămas definitivă, Luminiţa Barcari a trebuit să se recunoască învinsă „de sistem” şi să lase liber locul ocupat la conducerea IŞJ Ialomiţa.

Numirea Simonei Tonţ la conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean a pus, la sfârşitul primăverii 2019, capăt unui veritabil război de gherilă între liberala Luminiţa Barcari şi miniştrii Educaţiei care s-au succedat în funcţie de la momentul în care Liviu Pop a demis-o prin fax, în vara anului 2017, pe „doamna de fier“ a învăţământului ialomiţean pentru o vină care i-a aparţinut omologului său de la Arad. Starea de lucruri a fost recunoscută la vremea respectivă de expeditorul nocturn al fax-ului prin care Barcari a rămas fără funcţie, dar care nu s-a grăbit să şi readucă lucrurile pe făgaşul lor normal.

În plus, în sarcina Luminiţei Barcari, posteritatea va reţine şi vina de a aparţine unei tabere politice cu care puterea a avut şi are de dus „meciuri” pe toate planurile...


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare