Inițializează o căutare

SAMGPL

O mini-copie a lui Dincă din Caracal loveşte şi în Ialomiţa, la Fierbinţi


// AUTOR: Elena Georgescu

Un bărbat din Fierbinţi, cunoscut în comunitate ca având predispoziţii către violarea minorelor, a intrat în atenţia opiniei publice după ce tatăl unei adolescente în vârstă de 15 ani a decis să stea de vorbă cu reporterii „Observatorului” Antenei 1.

Practic, tatăl minorei acuză faptul că, deşi monstrul ar fi recunoscut faptul că i-ar fi violat fata, presupusul autor este încă liber. Fapta s-ar fi consumat în luna iulie şi, de atunci încoace, poliţiştii n-ar fi făcut nimic pentru elucidarea cazului. Până la un punct, cazul de la Fierbinţi seamănă izbitor cu cel de la Caracal. A fost nevoie ca reporterii să descopere încă o victimă în „portofoliul” bărbatului în vârstă de 46 de ani, pentru ca ancheta să se pună în mişcare. Lucru recunoscut şi de Dobre Pârvu, primarul oraşului Fierbinţi-Târg, care spune că faptele sunt, pentru el, oarecum surprinzătoare: „Şi-a bătut joc de o fată, de o alta n-ar fi reuşit pentru că au intervenit părinţii. Eu unul am aflat cu surprindere de gestul lui. E tată de copii, are băiat de 18, fată de 22-23...”, povesteşte Pârvu. Primarul ne-a mai relatat şi faptul că prin târg umblă vorba despre descinderile nocturne ale presupusului violator la casa familiei fetei: „I-ar fi vizitat pe părinţii fetei timp de jumătate de an, timp în care s-ar fi apropiat de tânără. Lumea a început mai apoi să vorbească şi de spre faptul că maşina lui este şi noaptea în faţa casei, chiar şi atunci când tatăl fetei este de serviciu...”.

În opinia edilului, apropierea dintre victimă şi agresor ar fi fost posibilă pe fondul faptului că tânăra era vulnerabilă din punct de vedere afectiv şi emoţional, trăind într-o familie dezbinată, în care părinţii erau despărţiţi.

Cu atât este mai mare drama părintelui care a reclamat fapta, cu cât acesta recunoaşte că făptaşul îi era prieten şi că a premeditat fapta: „Am plecat la serviciu, am venit a doua zi dimineaţă. A oprit curentul, a intrat pe geamul de la bucătărie, uşa de la casă fiind închisă cu cheia. Va fi marcată toată viaţa”, li s-a confesat tatăl fetei reporterilor.

În povestea de la Fierbinţi şochează pe de o parte modul de operare al agresorului, care acţiona în zona şcolii din Fierbinţi, folosindu-se de un autoturism cu geamuri fumurii pentru a-şi racola victimele, inclusiv în timp ce acestea ar face autostopul, la fel ca şi Gheorghe Dincă.

Surprinde şi faptul că, deşi şi-ar fi recunoscut fapta, bărbatul este încă liber. Şi ar putea „recidiva” înainte ca Poliţia Română, care acum efectuează cercetări inclusiv despre modul în care au instrumentat dosarul poliţiştii de la Fierbinţi, să pună capăt unei serii ce aminteşte de violatorul din Caracal.

Între timp, fata s-ar fi refugiat împreună cu mama sa într-o altă localitate şi are nevoie de consiliere psihologică pentru a trece peste trauma suportată.


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare