Inițializează o căutare

SAMGPL

Cum îşi teroriza „profesorul“ Spânu colegii de la Şcoala Spiru Haret din Ţăndărei?


// AUTOR: Sorin Duțu // FOTO: Facebook

În luna aprilie anul trecut, atitudinea profesorului de informatică Lucian Spînu de la Şcoala Spiru Haret din Ţăndărei a scos părinţii elevilor în stradă. Aceştia se hotărâseră în acele zile să ia atitudine public faţă de ceea ce numeau la vremea respectivă ,,starea de stres permanent în care elevii desfăşoară orele de curs cu profesorul incriminat”. Între timp, directorul şcolii, Gabriela Bratu, sora lui Spînu, a fost schimbată din funcţie, iar elementul perturbator a ajuns la o unitate de învăţământ din Feteşti.

În aprilie 2018, surse din poliţia oraşului Ţăndărei ne-au declarat că pe numele lui Lucian Spînu fusese depusă o plângere penală de către directorul adjunct Daniela Apostol şi alte şase plângeri penale pentru agresiune, două dintre ele chiar de către cadre didactice. Informaţia ne-a fost confirmată şi de protestatarele de la acea vreme care afirmau că s-au adresat în acelaşi timp Primăriei Oraşului Ţăndărei şi Inspectoratului Şcolar Judeţean Ialomiţa.

Între timp, mai exact pe data de 16 iulie a.c., Spînu a fost trimis în judecată pe rolul Judecătoriei Feteşti pentru săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă. Părţi vătămate sunt două cadre didactice, Apostol Daniela şi Constantin Popescu, dar şi un minor, Mihai Talpă. Procurorul a reţinut în actul de trimitere în judecată că în perioada ianuarie – martie 2018, în calitate de cadru didactic a agresat mai mulţi elevi şi cadre didactice. Cercetările fiind finalizate, iată, Spînu a devenit inculpat.

Directorul adjunct, ţinta predilectă a Spînului

Aşadar, am început relatarea cu sfârşitul, cu momentul în care părinţii elevilor au început protestele în faţa şcolii. Dar, ce a fost anterior, este înfiorător, producându-ţi o stare de agitaţie. Ei bine, despre calvarul trăit de cadrele didactice şi de elevii Şcolii Spiru Haret din Ţăndărei aflăm din rechizitoriu. Astfel, ţinta predilectă a atacurilor lui Spînu a fost Apostol Daniela, directorul adjunct al unităţii de învăţământ. Încă din ianuarie anul trecut, Spînu a exercitat acte de violenţă fizică şi verbală asupra adjunctei, în momente în care aceasta se afla în biroul propriu. La prima agresiune, Apostol se afla în biroul său, în prezenţa surorii lui Spînu, numita Gabriela Bratu, director al şcolii la acel moment. Atunci, Spînu a încercat s-o lovească pe Apostol şi apoi i-a adresat expresii jignitoare de genul - „eşti o penală, nenorocito!“. Ulterior, în luna martie, poliţiştii s-au sesizat din oficiu deoarece au aflat în cadrul unui proiect de prevenire a delincvenţei juvenile că un elev de clasa a V-a, instituţionalizat, care locuieşte într-o casă a Protecţiei Copilului, a fost agresat. Elevul a povestit că în timp ce se afla alături de colegi în laboratorul de informatică a fost apucat violent de mâna dreaptă de Spînu şi târât într-un cabinet din incinta şcolii. Acolo, Mihai Talpă a fost dat cu capul de pereţi de două ori. La scurt timp a revenit în laborator ca să-şi ia geaca şi ghizdanul, dar acelaşi Spînu i le-a aruncat pe jos. După bătaia aplicată elevului, la câteva zile distanţă, Spînu a reluat agresiunile asupra directorului adjunct. Daniela Apostol a sunat la poliţie şi a anunţat că Spînu a ameninţat-o cu bătaia în timp ce se afla prin şcoală. Ba chiar a ameninţat-o că o va aştepta la poarta şcolii unde va avea „grijă de ea“. Totul s-a întâmplat într-o zi de martie când Apostol a corectat lucrările elevilor care au susţinut examenul de simulare a evaluării naţionale. Dar, numai corectare nu a fost, timp de 7 ore cât a durat procesul, Apostol a fost jignită şi terorizată continuu, la final fiind ameninţată că nu va ajunge întreagă la Ograda. La finalul lunii martie 2018, Apostol a fost agresată iar de Spînu, când a fost la un pas s-o bată pentru că îi tăiase justificat două ore de curs. În paralel cu agresarea Danielei Apostol, Spînu l-a agresat fizic şi profesorul Constantin Popescu, bolnav în acele momente. De precizat că toate agresiunile lui Spînu au fost făcute în prezenţa unor martori, ceea ce nu l-au determinat să aibă reţineri. Ba din contră, le-a exercitat împotriva unei femei, a unui copil şi a unui bărbat în vârstă, cunoscut cu probleme medicale.


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare