Inițializează o căutare

SAMGPL

Un turnător la DNA a pus mâna pe lucrarea de extindere a staţiei de tratare apă de la Slobozia


// AUTOR: Sorin Duțu // FOTO: Facebook/Adrian Mocioniu

Miercuri, 14 august 2019, primarul municipiului Slobozia, Adrian Mocioniu, a anunţat semnarea contractului de lucrări având ca obiect „Extinderea staţiei de tratare apă a municipiului Slobozia, în vederea creşterii gradului de siguranţă a tratării apei în condiţiile variaţiei concentraţiilor de poluanţi din apa brută, pentru asigurarea respectării tuturor parametrilor de potabilitate conform reglementărilor în vigoare a apei potabile furnizate în reţeaua de distribuţie”. Potrivit unui comunicat de presă, societatea contractantă este Sia Dynamic Solution S.R.L. din Craiova, iar valoarea investiţiei este de 6.594.458 lei, la care se adaugă TVA în cuantum de 1.252.947 lei. Aşadar, apa lui Ionaşcu înghite încă 7.847.405 lei, adică aproximativ 80 de miliarde de lei vechi.

Potrivit comunicatului, cu aceste miliarde se va extinde staţia de tratare prin construirea unei hale tehnologice cu dimensiuni 35x10x3,5 m, în suprafaţă totală de 350 mp, unde se vor monta două baterii de filtre de cărbune activ şi o staţie de osmoză inversă cu două module. Debitul de apă tratat este de max. 700 mc/h (194,4 l/s) în perioada de vară şi max.350 mc/h ( 97, 22 l/s) în perioada de iarnă. Prin tratarea apei într-o staţie de osmoză se reduce conţinutul de Na de la 277 mg/l în prezent până la 1,8 mg/l Na.

Leo de la Bulevard, turnătorul primăriţei Lia Olguţa Vasilescu

Ce nu se spune în comunicatul primăriei, le vom preciza noi în rândurile următoare. În primul rând, proprietarul acestei firme din Craiova se numeşte Răescu Leonard Iulian, este membru ALDE şi un controversat afacerist din zona Craiovei. Printre altele, Răescu este unul dintre turnătorii la DNA a fostului ministru al Muncii, Lia Olguţa Vasilescu. La momentul delaţiunii, Olguţa era primarul municipiului Craiova şi avea şanse mari să redevină primar. Iar scopul acelei plângeri a fost tocmai de a o şicana şi de a o bloca pe Lia Olguţa Vasilescu, Răescu făcând parte dintr-o grupare adversă. Când a fost arestată, înainte de a intra în sediul Curţii de Apel Bucureşti, Olguţa a spus presei că unuia dintre denunţători a refuzat să-i dea autorizaţia de construcţie pentru un bloc de nouă etaje. Mai mult, a precizat că a fost agresată de respectivul în momentul în care i-a comunicat că nu-l va lăsa să construiască. „Între patru blocuri de nouă etaje, venea să planteze încă un bloc de nouă etaje, la distanţă de nici 20 de metri. Şi am spus decât să îngrop de vii câteva sute de familii, mai bine îmi tai o mână”, a relatat Olguţa Vasilescu la vremea respectivă.

Denunţătorul de care vorbea Olguţa Vasilescu era tocmai omul de afaceri Leonard Răescu, patronul firmei Sia Dynamic Solution S.R.L., cunoscut în Craiova ca Leo de la Bulevard întrucât deţine restaurantul Bulevard din Craiova. De altfel, presa din Dolj a relatat cu ceva timp în urmă şi cum pune mâna acest Răescu pe lucrările mari cu bani publici. Schema este banală, dar eficientă: Răescu are un fin care face consultanţă la primăriile din Olt şi Dolj astfel încât firma naşului să execute studiile, proiectarea şi mai apoi să construiască. Cum a aterizat acest turnător la Slobozia, într-un număr viitor.


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare