Inițializează o căutare

SAMGPL

4 membri ai Clanului Dincă, arestaţi pentru că au intrat peste o familie rivală


// AUTOR: Sorin Duțu

Marţi, 13 august a.c., poliţiştii ialomiţeni au desfăşurat o acţiune de amploare pe raza municipiului Slobozia, pentru depistarea autorilor unui scandal petrecut în Cartierul Bora. 9 mandate de aducere au emis organele de cercetare, în urma cărora doar 4 persoane au fost reţinute.

Astfel, poliţiştii de la Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Slobozia, cu sprijinul luptătorilor de acţiuni speciale, au desfăşurat o acţiune pentru depistarea unor membri ai Clanului Dincă din cartierul slobozean Bora, persoane bănuite de săvârşirea mai multor infracţiuni.

În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au pus în executare 9 mandate de aducere a unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de tulburarea ordinii şi liniştii publice, distrugere, ameninţare şi violare de domiciliu în dauna familiei rivale, Mustafa – Căluş, tot din Bora.

4 persoane, cu vârste cuprinse între 48 şi 59 de ani, au fost reţinute şi încarcerate în arestul I.P.J. Ialomiţa, fiind prezentate Judecătoriei Slobozia cu propunerea luării măsurii arestării preventive. Este vorba despre membrii Clanului Dincă, Dincă Zaharia, Căluş Dumitru, Dincă Georgian Viorel şi Andrei Petre. Cei 4 au fost arestaţi pentru 30 de zile.

Clanul Dincă, celebru pentru bătăile cu răngi şi topoare

Membrii clanului arestaţi marţi la Slobozia nu sunt nişte anonimi locali. Clanul Dincă din cartierul Bora din Slobozia se bate frecvent, de ani de zile, cu bâte, răngi şi topoare cu membrii clanului Hoisan, o grupare rivală din aceiaşi zonă rău-famată. Când nu sunt în conflict cu gruparea Hoisan, cei din clanul Dincă se bat cu alte două grupări cunoscute în Slobozia, clanurile Blondu şi Mustafa.

Un episod public, cu membrii clanului Dincă în prim-plan, a avut loc în august 2007. Atunci, zeci de persoane din clanul Dincă au pichetat sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia, afirmând că sunt terorizate de un clan rival şi acuzând procurorii că nu finalizează dosarele penale întocmite la sesizările adresate Poliţiei. Membrii familiei Dincă susţineau că sunt urmăriţi peste tot, că sunt atacaţi cu bâte, cu săbii şi cu sticle incendiare de membrii clanului Hoisan, iar dosarele penale zac pe biroul procurorilor. Scandalul dintre clanurile Dincă şi Hoisan a început după ce un membru al clanului Dincă a dat o declaraţie în calitate de martor la un accident de circulaţie în care a fost implicat un bărbat din clanul Hoisan. În vara anului 2007 au fost întocmite clanului Hoisan nu mai puţin de 15 dosare penale, pentru distrugere, ameninţare, vătămare corporală, tentativă de omor. Toate în urma plângerilor formulate de clanul Dincă. Deşi au fost implicate zeci de persoane, iar faptele erau deosebit de grave, un singur individ a ajuns în spatele gratiilor. Şi atunci, în vara anului 2007, şi acum în vara anului 2019, capul răutăţilor a fost şi este Dincă Zaharia. De menţionat că de 8 ani de zile, fostul senator Marius Marinescu a tot semnalat public că gruparea Dincă din Cartierul Bora este una extrem de agresivă, care ar face legea în lumea interlopă locală.


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare