Inițializează o căutare

SAMGPL

O gafă monumentală a primarului Mocioniu a lăsat locuitorii Sloboziei fără transport local


// AUTOR: Robert-Viorel Dincă // FOTO: Adrian Mocioniu, primarul mun. Slobozia

Slobozenii s-au trezit joi dimineaţă că trebuie să folosească mersul pe jos pentru deplasarea prin oraş. Şi nu pentru că face piciorul frumos, ci pentru că trei dintre cele cinci autobuze închiriate de la o firmă din Urziceni pentru a efectua serviciul de transport local către Bora şi Slobozia Nouă, au fost depistate de poliţişti, în trafic, fără licenţă de transport valabilă. Asta în timp ce un al patrulea autobuz se afla în garaj cu parbrizul spart, după ce şoferul care-l conducea l-a lovit chiar la intrarea în curtea Registrului Auto.

În urma sesizărilor primite, poliţiştii de la Rutieră au ieşit pe traseu şi, în jurul orei 9.30 au oprit pentru control cele trei autobuze aflate în trafic. Iar pentru că şoferii nu au putut prezenta licenţele de transport valabile, le-au aplicat amenzi în valoare totală de 9.000 de lei şi au procedat la reţinerea plăcuţelor de înmatriculare. Gest care, în mod firesc, a indisponibilizat vehiculele respective cu caracter imediat.

La mai puţin de cinci ore distanţă, autorităţile anunţau printr-o postare pe o reţea de socializate beneficiarii serviciului de transport local că „în urma unui control inopinat al Poliţiei Rutiere, efectuat astăzi, 8 august 2019, activitatea Serviciului Public de Transport Local Slobozia a fost suspendată. Motivul suspendării activităţii Serviciului îl reprezintă lipsa licenţei de transport pentru fiecare mijloc de transport în parte. Menţionăm faptul că documentaţia de obţinere a licenţelor a fost depusă la începutul acestei săptămâni. Conform procedurii, urmează ca acestea să fie eliberate până la sfârşitul săptămânii”.

În aceeaşi postare, autorităţile publice de la Slobozia anunţau că vor continua procedurile de obţinere a licenţelor de transport şi că fac „toate demersurile necesare pentru deblocarea situaţiei existente”.

La doar câteva minute distanţă de momentul anunţului public, consilierii municipali erau convocaţi pentru ora 17.00 la o şedinţă de îndată în care li s-a cerut, pentru deblocarea situaţiei, să aprobe varianta de urgenţă a semnării unui contract de comodat între Serviciul Public de Transport Local şi alte entităţi care deţin autovehicule de transport persoane, pentru perioada în care se menţine situaţia de urgenţă provocată de indisponibilizarea autobuzelor Primăriei.

Primarul Adrian Mocioniu a precizat că, deşi se afla în posesia licenţelor încă de miercuri, Primăria nu a putut efectua plata contravalorii acestora din motive birocratice care ţin de Trezoreria Statului. Ce n-a putut explica Mocioniu a fost decizia de a trimite autobuzele pe traseu începând din 1 august, deşi acestea nu aveau toate documentele necesare pentru a efectua legal transport public de persoane pe raza municipiului Slobozia: „În condiţiile în care am considerat că avem patru autobuze şi putem imediat să îmbunătăţim confortul cetăţenilor, chiar am considerat că putem rezolva aceste lucruri mai repede şi am pus pe primul plan confortul cetăţenilor. Nu m-am gândit că va fi aşa de durată să obţinem documentele...”, a afirmat primarul Mocioniu.

Primarul nu s-a ferit să acuze Poliţia de rea-credinţă în maniera de abordare a problemei licenţelor de transport, dat fiind faptul că „la ora 14.00 (a zilei de joi – n.red.) am intrat în posesia licenţelor de transport pentru patru autobuze. Deci, era o chestiune de câteva ore. De oportunitatea acţiunii poliţiei şi de eficienţa ei, vă las pe dumneavoastră să judecaţi. Eu cred că a fost exces de zel...”, a afirmat Adrian Mocioniu.

Proiectul de hotărâre iniţiat de cel care, până la desemnarea unui manager, deţine şi funcţia de şef al Serviciului Public de Transport Local, avea să fie votat după o şedinţă mai mult decât tensionată, cu nouă voturi „pentru” şi două abţineri, consemnate în dreptul celor mai vocali dintre consilierii prezenţi la şedinţa de îndată, Luminiţa Croitoru şi Robert Bocu.

În week-end, serviciul de transport public local în Slobozia a fost asigurat cu un singur autobuz, urmând ca de marţi situaţia să se normalizeze într-o oarecare măsură, odată cu repunerea în circulaţie a celorlalte patru autobuze şi a intrării în vigoare a contractului de comodat semnat cu Primăria Buzău, care a trimis la Slobozia două autobuze ce urmau să ajungă la destinaţie în cursul după-amiezii de luni.


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare