Inițializează o căutare

SAMGPL

Fermierul slobozean Ionel Arion este noul preşedinte al Federaţiei Naţionale PRO AGRO


// AUTOR: Elena Georgescu

În data de 20 iunie, au fost organizate alegeri pentru funcţia de preşedinte al Federaţiei Naţionale Pro Agro. Cu un scor foarte strâns – de 7 voturi la 6, cel ales să preia conducerea Federaţiei este fermierul Ionel Arion din Slobozia.

Ionel Arion, vicepreşedinte al Asociaţiei Fermierilor din România (AFR), şi Viorel Marin, preşedintele ANAMOB – Asociaţia Naţională a Industriilor de Morărit şi Panificaţie din România, au fost cei doi membri PRO AGRO care s-au înscris în cursa pentru funcţia de preşedinte al Federaţiei. Locul a rămas vacant după ce mandatul fostului preşedinte, fermierul Emil Dumitru, s-a încheiat, iar acesta a decis să nu mai candideze pentru funcţia de conducere.

Arion, susţinut de fermieri

Fermierul Ionel Arion din judeţul Ialomiţa a ieşit învingător în cursa pentru preşedinţia Federaţiei Naţionale Pro Agro având susţinerea ”ramurii” agricole, a fermierilor din vegetal, în timp ce Viorel Marin a fost susţinut de membrii din zootehnie şi de cei din industria de procesare. Alegerile au avut loc după ce Emil Dumitru, preşedintele Federaţiei Naţionale PRO AGRO, şi-a prezentat pe 8 mai, într-o conferinţă de presă, raportul de activitate pentru perioada celor două mandate pe care le-a deţinut la şefia organizaţiei. Fermierul călărăşean a mai rămas ulterior în fruntea Federaţiei pentru încă 30 de zile, ca preşedinte interimar, pentru a organiza alegerile pentru un nou şef PRO AGRO.

Federaţia Naţională PRO AGRO este o organizaţie profesională înfiinţată în anul 2012 de şi pentru producătorii români din agricultură, industria alimentară şi servicii conexe, în vederea promovării, reprezentării, susţinerii şi apărării intereselor membrilor organizaţiilor profesionale reprezentative la nivel naţional în raporturile cu instituţiile europene, naţionale publice şi private. De asemenea, aceasta este singura organizaţie care îndeplineşte simultan condiţiile de reprezentativitate la nivelul sectoarelor de activitate agricultură şi industria alimentară, constatată de Tribunalul Bucureşti.

Pe fermierul Ionel Arion l-am remarcat la conferinţă politică în care un candidat la alegerile europarlamentare venise pentru a se prezenta electoratului ialomiţean. Arion s-a remarcat prin punctele de vedere argumentate, dar şi prin sfaturile nepreţuite date respectivei candidate. Prin urmare, colegii săi din Pro Agro au fost foarte inspiraţi prin alegerea lui Arion întrucât vor fi reprezentaţi profesional şi loial. Cu astfel de oameni, Pro Agro se va bate de la egal la egal cu fermierii francezi care şi-au tot făcut jocurile şi şi-au atins interesele în Parlamentul European.


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare