Inițializează o căutare

SAMGPL

O firmă din anturajul lui Dragnea va păzi obiectivele DRDP din Ialomiţa. Ginerele lui Blaga ar fi vrut şi el!


Pe 21 mai 2019, cu puţin timp înainte ca liderul PSD să fie trimis după gratii, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA (CNAIR) a atribuit contractul pentru „servicii de pază umană la sediile subunităţilor DRDP Constanţa - în Lotul 2 aflându-se şi sediile din judeţele Ialomiţa, Călăraşi şi Brăila – Acord cadru 24 luni”. Valoarea totală a acordului este de 8.565.177,6 lei, fără TVA, iar câştigătoare a fost desemnată Europrotect Security SRL din Alexandria. Firma reprezentată de Adrian Miu asigură paza obiectivelor aparţinând DRDP Constanţa încă din 2015, pe baza mai multor contracte oferite de CNAIR. Compania naţională de drumuri nu este singurul client public al Europrotect Security. Pe lângă CNAIR, Europrotect mai păzeşte şi sediile ANIF, printre care şi cel din Ialomiţa, staţiile de taxare de la Giurgeni şi Feteşti, ANAF, Consiliul Judeţean Teleorman, RAAPPS etc. Firma de pază din Alexandria a primit între 2014 şi 2019 peste 100 de contracte de la stat, cu o valoare totală greu de estimat, întrucât vorbim despre acorduri aflate în derulare, cu plăţi efectuate periodic. Cuantumul sumelor este însă de ordinul zecilor de milioane de euro.

Dragnea şi Blaga, paznicii instituţiilor publice

Firma din anturajul lui Dragnea a cunoscut o creştere explozivă a afacerilor, exclusiv din contractele cu statul, majorându-şi încasările de nu mai puţin de 13 ori în doar cinci ani. O notă inedită face ca printre societăţile de pază care au concurat pentru paza drumurilor din Constanţa să fie şi cea patronată de ginerele lui Vasile Blaga.

Europrotect Security SRL a raportat pentru anul 2017 o cifră de afaceri de 24 de milioane de lei şi un profit net de aproape 1,5 milioane lei, cu 792 de angajaţi. Este o creştere de 13 ori a afacerilor, în condiţiile în care în 2012, anul înfiinţării, raporta doar 1,8 milioane lei. În competiţia pentru paza obiectivelor DRDP Constanţa, firma din Alexandria a concurat cu alte 19 societăţi de pază, din toată ţara. Printre ele, şi Axis Security SRL, celebra firmă deţinută de Ioan Rudeanu, ginerele liderului liberal Vasile Blaga, de asemenea abonată la contracte cu statul. Revenind la Europrotect Security SRL, aceasta îl are ca unic asociat pe Cristian Baicu, partener de afaceri cu Mădălin Ioniţă, fostul şofer al lui Liviu Dragnea, la rândul său asociat în mai multe firme cu Ştefan Dragnea, fiul liderului PSD.


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare