Inițializează o căutare

SAMGPL

Mai multe femei din Platoneşti, Movila, Feteşti şi Ţăndărei au fost vândute unor proxeneţi din Iaşi


// AUTOR: Nicușor Dinu

Rodica Gheorghe, femeia din Movila căutată internaţional pentru trafic de persoane, a fost predată zilele trecute autorităţilor britanice.

Aceasta a fost reţinută pe data de 22 mai a.c., după ce poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ialomiţa au organizat o acţiune pentru depistarea persoanelor urmărite.

Rodica Gheorghe deţine în Ţăndărei aproximativ 15 taxiuri sub numele de Nickrody. Nicuşor Gheorghe, soţul acesteia, în vârstă de 38 de ani, a fost arestat în Anglia în luna martie, fiind complice la aceeaşi infracţiune.

Vindeau, la propriu, femei

Rodica şi Nicuşor Gheorghe îşi deschiseseră în Anglia o firmă care oferea servicii de curăţenie. Cei doi căutau angajate – de fapt le racolau – în comunele Platoneşti şi Movila, în oraşul Ţăndărei şi în municipiul Feteşti.

Ca să pară cât mai credibili, soţii Gheorghe le întocmeau contracte de muncă fictive femeilor racolate, ba chiar le trimiteau să şi muncească, la domiciliile mai multor cetăţeni englezi. Doar pentru maxim două săptămâni, însă. După aceea, angajatelor li se făcea cunoştinţă cu pretinse persoane influente şi astfel erau păcălite că bărbaţii respectivi, potenţi financiar, urmau să le pună inelul pe deget. În realitate, însă, fără să ştie, fiecare femeie era, practic, vândută unei grupări de proxeneţi din Iaşi, în schimbul a 2.000 de euro.

Potrivit informaţiilor noastre, Rodica Gheorghe şi-a recunoscut faptele cu scopul de a obţine o pedeapsă mai mică, ştiut fiind faptul că autorităţile britanice nu se joacă atunci când este vorba despre trafic de persoane.


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare