Inițializează o căutare

SAMGPL

Zece candidaţi pentru posturile de procurori şi judecători din Ialomiţa


// AUTOR: Andrei Banu

Institutul Naţional al Magistraturii organizează un nou examen de admitere, anunţat încă din luna martie a.c.. La nivel naţional, sunt scoase la concurs zeci de posturi de judecător şi alte zeci de posturi de procuror. De asemenea, pe lista suplimentară sunt puse la bătaie peste 300 de posturi de judecător. Valoarea taxei de înscriere s-a ridicat la 650 de lei, iar candidaţii trebuiau să aibă o vechime în specialitate de minim cinci ani. În ţară, circa 1.100 de candidaţi au fost admişi în concurs.

În Ialomiţa, 10 persoane vor să intre în magistratură. Două dintre acestea vor să ajungă procurori în cadrul unităţilor de parchet – Iulia-Andreea Babeanu, Gina-Milica Voicu. Pentru un post de procuror optase şi juristul Spitalului Judeţean, Vasile Zamfir. Deşi a fost declarat admis, acesta nu plănuieşte să meargă mai departe. Ceilalţi opt candidaţi îşi doresc un post de judecător – Daniela-Elisa Bideaua, Mihaela Dediţă, Elena Ivan, Gica Mihalache, Nicoleta Nicolae-Cheleş, Viorel Stanciu, Corina-Elena Stere şi Liliana-Steluţa Stoian.

Majoritatea pretendenţilor sunt avocaţi, excepţiile fiind Ivan – jurist la Prefectura Ialomiţa, şi Cheleş – şefa serviciului juridic din cadrul AJFP Ialomiţa.

Concursul constă în trei probe

Pe data de 02 iunie a.c. va avea loc proba eliminatorie – un test grilă de verificare a cunoştinţelor în materie de drept civil, drept procesual civil, drept penal şi drept procesual penal. Testul cuprinde 100 de întrebări ale căror răspunsuri vor fi punctate şi încă 20 de întrebări supuse pretestării în condiţii de concurs, ale căror răspunsuri nu se punctează.

La două săptămâni distanţă, pe data de 16 iunie a.c., candidaţii rămaşi vor trebui să susţină un test de verificare a raţionamentului logic.

În perioada 28 iunie – 5 iulie vor fi susţinute interviurile.


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare