Inițializează o căutare

SAMGPL

Câinii de serviciu ai jandarmeriei, transportaţi în portbagaj. IJJ susţine că a fost un caz izolat


// AUTOR: Nicușor Dinu / Andrei Banu

Recent, am intrat în posesia unor fotografii în care se poate observa cum un câine de serviciu care aparţine Detaşamentului de Jandarmi Feteşti este scos din portbagajul unui autoturism Dacia Logan care are număr de înmatriculare cu MAI.

Sursele noastre susţin că subofiţeri din cadrul Detaşamentului au fost obligaţi să patruleze folosind câinele de pază, deşi se cunoştea faptul că acesta nu poate fi transportat în orice condiţii. Conform aceloraşi surse, la un moment dat animalul a devenit agitat şi ar fi reuşit să pătrundă în interiorul autoturismului, unde a încercat să-i muşte pe jandarmi.

Conform procedurii de folosire a animalelor de serviciu, „transportul câinilor de serviciu se efectuează cu mijloace de transport special amenajate, prevăzute cu spaţii delimitate prin grilaj şi sisteme de climatizare şi protecţie a animalului împotriva curenţilor puternici de aer (...)”.

În România există foarte puţine autoturisme de acest fel...

...susţine Răzvan Salaoru, comandantul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Ialomiţa. Acesta ne-a asigurat că animalul nu a fost transportat pe o distanţă foarte lungă şi că misiunea la care a fost folosit impunea transportul cu un autoturism. De obicei, câinii de serviciu sunt folosiţi pe jos. Totodată, Salaoru a negat informaţiile potrivit cărora jandarmii au fost obligaţi să folosească animalul şi faptul că aceştia au fost aproape de a fi muşcaţi.

Şeful IJJ ne-a comunicat că Detaşamentul de Jandarmi Feteşti deţine un autoturism Nissan Terrano, modificat astfel încât câinii de serviciu să beneficieze de toate condiţiile de care au nevoie. Însă, momentan, autoturismul respectiv se află în service. „Avem mare grijă de aceşti căţei, sunt colegii noştri!”, ne-a asigurat Salaoru.


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare