Inițializează o căutare

SAMGPL

Sentinţă în dosarul medicului Doru Didiţă. 3 ani cu suspendare pentru 132 de şpăgi


Judecătorii Tribunalului Ialomiţa l-au condamnat pe Doru Didiţă la 3 ani închisoare cu suspendare pentru luare de mită şi fals intelectual în formă continuată. Decizia, dată pe data de 02 mai a.c., nu este definitivă, şi poate fi atacată cu apel de către inculpat.

Potrivit rechizitoriului, în sarcina lui Didiţă fuseseră reţinute 132 de infracţiuni de luare de mită, din care acesta a încasat aproximativ 4.200 de lei. Ce-i drept, în 29 dintre situaţii, organele de cercetare n-au putut să constate ce sume de bani a primit acesta, iar în alte 6, medicul a primit pachete de cafea în valoare de 6-7 lei sau de ţigări în valoare de 12-13 lei. Procurorul de caz a evaluat un pachet de ţigări la suma de 12-13 lei, deşi nu există pe piaţă nici o marcă atât de ieftină.

Şpăgile pe care le primea Didiţă plecau de la 5 lei şi ajungeau la maxim 100 de lei, situaţii pe care le poţi număra pe degete. La o primă analiză a rechizitoriului, se poate observa că primau atenţiile de 10, 20 şi 30 de lei, fiind urmate firav de cele de 50 de lei.

În ceea ce priveşte infracţiunea de fals intelectual în formă continuată, Doru Didiţă a săvârşit 9 astfel de fapte, spun procurorii, şi au constat în emiterea unor certificate medicale fictive: anumiţi salariaţi au cerut şi au primit un astfel de document cu o dată anterioară solicitării lor.

N-am putut să nu observăm că anchetatorii au cheltuit pentru a-l intercepta pe Didiţă nici mai mult nici mai puţin de 4.794,64 de lei. Bineînţeles, instanţa i-a imputat acestuia cheltuiala.

În următorii trei ani de zile...

...Doru Didiţă nu va putea să ocupe funcţii publice sau să-şi exercite profesia de medic. Totodată, pentru o perioadă de 80 de zile, medicul nu va trebui să presteze muncă în folosul comunităţii la un centru de plasament din Slobozia sau la o unitate de învăţământ.

Magistraţii ialomiţeni au mai dispus confiscarea sumei de 4.251 de lei, echivalentul şpăgilor luate, dar şi instituirea sechestrului asigurator asupra sumei de 1.100 de lei dintr-un cont CEC Bank. Sechestrul va fi instituit şi asupra conturilor bancare din ţară sau străinătate, pe sume deţinute în prezent, dar şi pe cele pe care le va dobândi ulterior, în vederea garantării executării confiscării speciale şi a plăţii cheltuielilor judiciare.

Cheltuielile de la instanţă se ridică la 3.000 de lei. Adunate cu valoarea actelor de urmărire penală, rezultă suma de 7.794,67 de lei. Având în vedere confiscările dispuse, pe conturile lui Didiţă ar trebui instituit sechestrul până la recuperarea a încă 2.443,67 de lei.

Turnat de o colegă de breaslă

Ancheta în cazul lui Doru Didiţă a fost demarată în cursul lunii martie 2018, după ce medicul Cătălina-Elena Voiculescu, condamnată definitiv la 2 ani închisoare cu suspendare pentru luare de mită în formă continuată, a formulat un denunţ împotriva sa. Aceasta le-a precizat organelor de anchetă că Didiţă pretinde şi primeşte de la pacienţi diferite sume de bani, în schimbul cărora eliberează documente medicale fictive, care să ateste că starea lor clinică este mai gravă, putând, astfel, să beneficieze de pensii corespunzătoare.

Mai mult, Cătălina Voiculescu a susţinut că, prin intermediul unei persoane, medicul Didiţă i-a solicitat să avizeze pozitiv anumite referate medicale fictive, în schimbul unor sume de bani.


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare