Inițializează o căutare

SAMGPL

Un caz de malpraxis din 2014, petrecut la Spitalul Judeţean, în atenţia procurorilor


// AUTOR: Andrei Banu

În anul 2014, un bărbat internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia trebuia să facă o endoscopie, însă a decedat până la momentul efectuării investigaţiei medicale, întrucât acestuia i-a fost administrat un amestec care conţinea sare de baie în loc de suflat de bariu, compusul chimic necesar. Substanţa a fost achiziţionată de la o farmacie din municipiul Slobozia.

Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa, „o suspectă, în calitate de asistent de farmacie, din culpă, a eliberat o altă substanţă în locul celei indicate de medic, care a fost folosită la prepararea unei soluţii medicamentoase (...)”.

În dosarul penal instrumentat de Parchetul Judeţean mai există alte două suspecte, asistente din cadrul Spitalului Judeţean. Acestea, susţin organele de anchetă, nu şi-au făcut datoria prin faptul cu i-a administrat pacientului substanţa necesară. Mai mult decât atât, cele două asistente medicale au pasat sarcina unei infirmiere din aceeaşi unitate medicală. În urma administrării substanţei de către cea din urmă, bărbatul a murit.

Potrivit organelor judiciare, acţiunea penală n-a fost pusă încă în mişcare până în prezent, dar au fost chemate la audieri mai multe persoane vizate.


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare