Inițializează o căutare

SAMGPL

Proprietarii celor 30 de case lovite de tornada din 30 aprilie vor primi în jur de 35-40.000 de lei


// AUTOR: Robert-Viorel Dincă

Conform datelor centralizate la nivelul Prefecturii Judeţului Ialomiţa, un număr de 30 de gospodării au fost afectate de tornada care a traversat sud-estul judeţului în după-amiaza zilei de 30 aprilie.

Practic, pagubele consemnate în urma trecerii vortexului prin judeţ se rezumă la afectarea acoperişurilor locuinţelor respective.

În Sudiţi, localitatea cel mai rău lovită de furia naturii dezlănţuite, acoperişurile a 12 gospodării au fost afectate în proporţii cuprinse între 10 şi 100% în timp ce la Săveni au fost afectate şapte case ale căror acoperişuri au suferit avarii în proporţii cuprinse între 15 şi 50%.

Pe lista localităţilor ialomiţene care au avut de suferit în urma tornadei se numără şi Ţăndăreiul, unde partea superioară a şase dintre gospodăriile localnicilor a fost afectată în proporţie de 10 – 50%, iar „tabloul” este completat de stricăciunile provocate de vijelie la Mihail Kogălniceanu, unde acoperişurile a cinci case au fost avariate în proporţie de 20 până la 50%.

AJPIS Ialomiţa se află în acest moment în faza finală a anchetelor sociale ce urmează să stabilească exact cine va beneficia de ajutoare în vederea refacerii caselor lovite de tornadă. Prioritate vor avea cei care trăiesc din venitul minim garantat, iar de la acordarea ajutoarelor guvernamentale vor fi exceptaţi cei care nu şi-au asigurat locuinţele sau care le-au construit fără autorizaţiile necesare în acest sens.

Sumele ce urmează a fi plătite celor în drept să le primească se ridică în total la 35-40.000 de lei la nivelul întregului judeţ. Cuantumul exact urmează a fi stabilit până la debutul săptămânii viitoare, aprobat în cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi legiferat, ca şi în cazul vecinilor din judeţul Călăraşi, printr-o Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului României.


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare