Inițializează o căutare

SAMGPL

Contabilul care „a țepuit" cinci școli rămâne în arest la domiciliu


// AUTOR: Robert-Viorel Dincă

Acuzat de furtul mai multor zeci de mii de lei, contabilul Virgil Neacşu (foto) a avut un înger păzitor. În persoana judecătorului de caz de la Tribunalul Ialomiţa care a dispus pe 23 aprilie punerea acestuia în stare de arest la domiciliu. Nu necondiţionat, însă, în sensul că Neacşu nu are voie să ia legătura nici cu conducerea Liceului Tehnologic Armăşeşti şi nici cu cele ale şcolilor gimnaziale din Roşiori, Coşereni şi Ion Roată.

Decizia vine după ce cu cinci zile înainte Judecătoria Urziceni admisese în dosarul respectiv cererea procurorilor de prelungire a arestului preventiv pentru încă 30 de zile.

Virgil Neacşu fusese arestat preventiv pe 27 martie sub acuzaţia că, timp de patru ani, cât a fost director economic al Liceului Tehnologic „Iordache Zossima” ar fi sustras din conturile instituţiei de învăţământ nu mai puţin de 98.950 de lei.

Iar cum o singură „ispravă” nu era de ajuns, anchetatorii au mai descoperit, în urma aprofundării activităţii contabilului şi că a prejudiciat Şcoala Gimnazială Ion Roată pentru care presta „servicii de administrare financiară” cu peste 67.000 de lei, iar pe cea din Coşereni, unde a fost director economic între martie 2016 şi ianuarie 2018 cu puţin peste 20.000 de lei. Tabloul complet al activităţii lui Virgil Neacşu este completat de „afacerea” derulată prin intermediul I.I. Neacşu Virgil Constantin şi al SC Venus GTC SRL cu Şcoala Gimnazială Roşiori din ale cărei conturi, „contabilul” a reuşit să sustragă un „mizilic” de 3942 de lei.

Şcoala Cocora, ţepuită şi ea cu 7500 de lei

În raportul de activitate pe 2018, Camera de Conturi Ialomiţa menţionează că Şcoala Gimnazială Cocora a fost fraudată cu suma de 7350 de lei. Suma respectivă a fost însuşită în interes personal, în perioada 01.10.2016-22.05.2017, prin utilizarea unor metode frauduloase, de către acelaşi Houdini al banilor şcolilor din judeţul nostru, Virgil Neacşu. Deocamdată, entitatea auditată nu a formulat plângere penală împotriva contabilului.


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare