Inițializează o căutare

SAMGPL

Adrian Mocioniu, primarul municipiului Slobozia: ANAF ne ascunde banii proveniți din impozitul pe venitul global


// AUTOR: Robert-Viorel Dincă

Dezvăluirea edilului-şef al Sloboziei a fost făcută în cadrul unei conferinţe de presă susţinută de reprezentanţii conducerii filialei Ialomiţa a „Pro România”.

Invitat la eveniment în calitate de susţinător al formaţiunii politice înfiinţată de Victor Ponta după despărţirea de PSD, primarul Sloboziei nu s-a ferit să taxeze extrem de dur lipsa de transparenţă a autorităţilor, inclusiv în ceea ce priveşte repartizarea banilor proveniţi din impozitul pe venit: „ Nu există pic de transparenţă, ne sunt ascunşi banii proveniţi din impozitul pe venitul global. Ni se virează, acolo, nişte sume, şi nu este singurul caz în care se manifestă lipsa de transparenţă. Cred că este foarte important ca toate aceste instituţiile ale statului să fie funcţionale şi transparente în decizii şi comunicare…”, a susţinut Adrian Mocioniu.

Primarul Sloboziei a amintit în contextul vizitei pe care Corina Creţu a efectuat-o la Slobozia, şi despre importanţa accesării şi utilizării fondurilor europene. În opinia sa, AXA Prioritară 4 va reprezenta, în timp, un mare avantaj pentru Slobozia: „Ne dorim să accesăm fonduri europene în primul rând pentru că ne sunt necesari, nu doar de dragul de a le accesa. Sunt convins că lucrurile vor intra, într-un târziu, în normal…”, a spus primarul Sloboziei, care nu a ratat prilejul şi de a aminti despre stadiul lucrărilor la cel mai mare proiect investiţional din Slobozia ultimilor ani: „Am oprit lucrările din Piaţa Revoluţiei din cauza problemelor cu constructorul intrat în insolvenţă şi după ce, în timpul jocului, ni s-au schimbat regulile, în sensul că au fost sesizări în legătură cu intrarea dinspre strada Episcopiei şi ni s-a interzis să mai creăm tunelul de acces prin metoda veche, cu palplanşe. A trebuit să schimbăm soluţia tehnică şi am fost în imposibilitatea contractuală de a scoate separat la licitaţie lucrarea la tunel. În această situaţie, cu un risc asumat, am oprit lucrările cu vechiul constructor şi am început demersurile pentru inventar” a precizat Mocioniu. Primarul Sloboziei a mai anunţat şi că au fost descoperite erori grave în proiectul iniţial: „S-a lucrat la caietul de sarcini pentru o nouă expertiză, după care vom avea o modificare de temă pentru că sunt foarte multe greşeli în proiectul iniţial. Am preferat ca, în loc să facem ceva repede şi prost, să-mi asum timpul pierdut şi, la final, să avem un proiect de succes şi util locuitorilor municipiului Slobozia” a conchis primarul Sloboziei.

„Dacă e nevoie, vom face şi muncă patriotică” l-a completat şeful său (încă neoficial) de partid, Marian Neacşu, pe edilul Sloboziei.

Adrian Mocioniu a anunţat în cadrul aceleiaşi conferinţe de presă şi „pactul” pe care l-a semnat cu Radu Paros împreună cu care speră ca la viitoarele alegeri locale să devină „Number One” în administraţia publică a Sloboziei.


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare