Inițializează o căutare

SAMGPL

Deputatul Mușoiu anunță instalarea a 20.000 de echipamente wireless în școli


Uniunea Europeană a recomandat mai multor state, printre care şi României, să-şi îmbunătăţească accesul la educaţie pentru copiii din mediile defavorizate, luând, totodată, măsuri în ceea ce priveşte calitatea învăţământului.

„Ca reacţie promptă, guvernarea PSD a implementat, deja, o serie de măsuri din planul larg de reformare calitativă a sistemului de educaţie. Nu doar creşterile salariale substanţiale pentru cadrele didactice, pe care PSD le-a acordat, constituie principala premisă a strategiei de optimizare a acestui domeniu deosebit de important pentru viitorul României, ci chiar alinierea la standardele pe care le impune progresul. «Wireless în şcoli şi campusuri» este unul dintre proiectele în curs de implementare, destinat să ofere resursele educaţionale existente online, precum şi pe cele ale Platformei Naţionale a Educaţiei. Şi «Platfoma e-learning» va avea suportul logistic al Proiectului WI-FI Campus, prin intermediul căruia le va pune la dispoziţie elevilor şi studenţilor o bibliotecă virtuală, dar le va oferi şi un suport de interactivitate”, a declarat parlamentarul PSD Ştefan Muşoiu, în urmă cu o săptămâna, în cadrul unui discurs de la tribuna Camerei Deputaţilor.

Potrivit deputatului ialomiţean, mii de şcoli din ţară vor simţi digitalizarea în următoarea perioadă.

„4.500 de şcoli vor beneficia de cele 20.000 de echipamente wireless care vor fi instalate. Valoarea totală a investiţiei este de 209.920,73 mii lei, cu tot cu TVA, din care fonduri nerambursabile 177.116,28 mii lei şi fonduri de la bugetul de stat 32.804,45 mii lei”, a anunţat Muşoiu.

Contul individual de economii Junior Centenar

Parlamentarul social-democrat îi invită pe părinţi să se intereseze şi să profite din plin de „Contul individual de economii Junior Centenar”, precizând că este o iniţiativă testată cu succes în alte ţări.

„(...) A fost adoptat de către Camera Deputaţilor, pe 3 aprilie, în calitate de For decizional, Proiectul de Lege pentru aprobarea O.U.G. nr. 104/2018 care vizează implementarea Programului guvernamental «gROwth - Contul individual de economii Junior Centenar». Contul Junior va fi deschis din oficiu, în mod gratuit, pentru toţi copiii din România. Dobânda anuală este de 3%, iar statul se angajează să ofere o primă de 600 de lei, celor care alimentează contul cu cel puţin 1.200 de lei pe parcursul unui an. (...) Indiferent de retorica persiflantă şi gratuită a opoziţiei, lansată şi pe acest subiect, trebuie să admitem că ideea constituirii unui cont individual de economii, deschis pe numele minorilor, este, de fapt, o iniţiativă testată deja cu succes de ţări din occident, menită să vină în ajutorul tinerilor şi a necesităţii lor inerente continuării studiilor”, a conchis Muşoiu.


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare