Inițializează o căutare

SAMGPL

Dacian Cioloş, preşedintele Plus România: „Rezultatul la alegerile din mai depinde de capacitatea de mobilizare la vot”


// AUTOR: Robert-Viorel Dincă

Concluzia din titlu a fost trasă de Dacian Cioloş după întâlnirea pe care a avut-o la Slobozia cu conducerea judeţeană a formaţiunii politice pe care a înfiinţat-o.

Cioloş se declară optimist în acest sens, mai ales când se raportează la felul în care s-a derulat campania de strângere de semnături pentru sprijinirea candidaturilor, când target-ul a fost de 300.000 la nivel naţional şi a fost depăşit cu 200.000.

„Ieşitul în stradă şi contactul direct cu oamenii sunt modalităţile cele mai eficiente de a-şi populariza ideile pentru un partid înfiinţat abia în urmă cu trei luni. Iar pentru a fi eficienţi avem ca obiectiv organizarea pornind de la bază” a declarat Dacian Cioloş.

În acest sens, liderul PLUS şi-a păstrat optimismul în ceea ce priveşte şansele de reuşită într-un judeţ precum Ialomiţa, dominat clar de PSD: „Oamenii îşi dau seama că majorările de salarii sunt „trase de păr” şi îşi pun întrebarea dacă nu cumva salariile au fost majorate prea repede şi vor putea fi plătite. Iar răspunsul este dat clar de guvernarea Dragnea: faptul că au împrumutat trei miliarde de euro, dintre care jumătate pe 30 de ani, cu dobândă de 4,5% arată clar că acest model nu este sustenabil. Şi chiar dacă salariile cresc, odată cu ele creşte şi inflaţia…”.

Cioloş a ţinut să le răspundă celor care se întreabă deja ce este PLUS şi ce vrea el, că nu intenţionează să „opereze” tăieri de salarii: „Avem nevoie de salarii mai bune, dar în administraţia publică avem nevoie de profesionalism şi nu de politizare. Şi noi vom privilegia profesioniştii şi ne vom asigura că administraţia publică va fi depolitizată. În plus, vom veni cu măsuri de stimulare a antreprenoriatului şi investiţiilor ca să putem plăti salariile şi pensiile din bani româneşti, nu de împrumut.

Fostul prim-ministru a ţinut să precizeze şi faptul că, în opinia sa, o prezenţă de peste 40% este similară cu un rezultat bun pentru formaţiunea sa politică.

În ceea ce priveşte „cadrele” pe care se bazează în Ialomiţa, Cioloş a precizat că partidul are 60 de membri „cu carnet” şi alte câteva solicitări în curs de soluţionare. Numărul mic de aderenţi din judeţele din sudul ţării a fost pus de liderul PLUS pe seama faptului că „oamenii, mai ales din mediul antreprenorial, sunt ameninţaţi de instituţii ale statului controlate de partidul de guvernământ”.


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare